BİZİ TAKİP ET!

OTURARAK VOLEYBOL 2.LİG 2. ETAP MÜSABAKALARI

TEKNİK TOPLANTI; 17 MART 2017 SAAT 10,00MÜSABAKALAR ; 17-18-19 MART 2017- GAZİANTEP NİZİP,


ÖNEMLİ AÇIKLAMA;

MÜSABAKALARLA İLGİLİ ÖDEMELER BÜTÇE SIKINTISI NEDENİYLE MERKEZ ÖDEME ŞEKLİNDE YAPILABİLECEĞİNDEN, KATILIMCILARIMIZIN MÜSABAKALARA GELİRKEN MADDİ YÖNDEN HAZIRLIKLI GELMELERİ GEREKMEKTEDİR. UYGUN GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE İL MÜDÜRLÜKLERİNDEN AVANS ALINABİLİR.


TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU

2016-2017 SEZONU

OTURARAK VOLEYBOL
ETAPLI 2. LİG YARIŞMA STATÜSÜ

TAKIMLAR
1 ANKARA OSTİM
2 BOLU GENÇLİK MERKEZİ
3 ADANA AYYILDIZ
4 KONYA SELÇUKLU
5 KIRIKKALE GENÇLİK SPOR
6 KARAMAN AYRANCI
7 SAMSUN ATAKUM
8 SAMSUN KUZEY YILDIZI
9- GAZİANTEP BEDENSEL ENGELLİLER

A GRUBU B GRUBU
S.NO İLİ KULÜB ADI S.NO İLİ KULÜB ADI
1   
2   
3   
4  
5

NOT: GRUP KURALARI TEKNİK TOPLANTIDA KULÜPLERİN KATILIMIYLA KURA YÖNTEMİ İLE BELİRLENECEKTİR.

1 ) Müsabakalar Oturarak Voleybol Yarışma Talimatı ve İlgili diğer Yönergelerin hükümlerine göre oynanacaktır.
2 ) Yarışmalar 1. Etap, 2. Etap, Final ve Klasman Etabı üzerinden oynanacaktır.
3 ) 2. Ligin oluşumu: 2016 – 2017 Sezonunda müsabakalara katılmak için müracaat edip şartları uygun bulunan takımlardan 2. Lig oluşturulur.
Her yıl katılım durumuna göre statü yeniden belirlenecektir,
4 ) 2. Lig 2016 – 2017 sezonunda katılım dilekçesi veren 9 takımın katılımı ile 5 ve 4 takımlı iki grupta, iki devreli (Etaplı) lig usulüne göre oynanacaktır.
1. ve 2. Etap maçlar sonunda,
– Gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım lig usulü Final Etabı maçları oynamaya,
– Gruplarında üçüncü, dördüncü ve beşinci olan 5 takım ise lig usulü klasman maçları oynamaya hak kazanırlar.
– İkinci lig de oynanacak final grubu maçları sonunda, ilk iki sırayı alan takımlar 1. Lige yükselirler
– İkinci ligde küme düşme yoktur.

– Sporcu Lisans Tescil Vize ve Transfer Talimatının 8. Maddesi (c) ve (d) bendine göre ;
Takımlar birinci ve ikinci etap arasında transfer yapabilirler.
c) Sporcular, liglerin birinci devresinin bitimi ile ikinci devresinin başlangıç tarihleri arasında, kulüplerinden ilişiksiz belgelerini almaları halinde, sezon içinde müsabakalara katılmış olsalar dahi, taahhütname aranmaksızın ara transfer yapabilirler.
d) Sporcular, liglerin birinci devresinin bitimi ile ikinci devresinin başlangıç tarihleri arasında, lisanslı olduğu kulüpten izin almak kaydıyla, başka bir kulübe geçici transfer yapabilirler. Bu sporcular, sezon bitiminde hiçbir belge aranmaksızın, lisanslı oldukları kulübe geri dönerler.
– 2017- 2018 Sezonu öncesinde 1. Ligden takım çekilmesi halinde, 2. Ligde dereceye giren takımlardan sıralamaya göre çekilen takımın yerine 1. Lige takım davet etme yetkisi Federasyona aittir.

5 ) Etaplar:
BİRİNCİ ETAP ; Yeri ve Tarihi : KIRIKKALE 03 -04 – 05 ŞUBAT 2017
(Cuma – Cumartesi – Pazar)
İKİNCİ ETAP ; Yeri ve Tarihi : GAZİANTEP-NİZİP 17-19 MART 2017
(Cuma – Cumartesi – Pazar)
FİNAL ETABI : Yeri ve Tarihi : ………………. ……..……………2017
(Cuma – Cumartesi – Pazar)
Katılan takımlar fikstüre göre maç yapacaklar ve bu müsabakaların puan ve averajları 2. Etap müsabakalarına taşınacaktır. 2. Etap müsabakaları sonunda ilk iki sırayı alan takımlar final etabını oynamaya hak kazanacaktır. Gruplarında 3.4.ve 5. olan 5 takım klasman maçları oynayacaklardır. Bu maçlar neticesinde puan ve averaja göre genel sıralama yapılacaktır.
6 ) 2. Ligde müsabakalara katılan takımlar Federasyon tarafından oluşturulacak 2017-2018 sezonu ile ilgili statüde yer alacaklardır.
2. Lig Statüsü takımların katılım durumuna göre her yıl Federasyon tarafından yeniden belirlenecektir,
7 ) 2016-2017 sezonunda İkinci Lig takımları için yabancı oyuncu kontenjanı 1+1 (bir oyuncu sahada, diğeri takım sırasında) dir.

8 ) Mali Yaptırımlar
Sezon başında müsabakalara katılmayı taahhüt eden takımlar ligi (1. Etap, 2. Etap ve Final Etabı) tamamlamak zorundadır. Mücbir sebepler (Doğal afet ve iklim şartları, Kanuni Grev, Seferberlik İlanı, Savaş Hali, Genel Salgın Hastalık, vb. durumlar), Trafik kazası veya Kulübün kapatılması vb. nedenler dışında bir nedenle ligi tamamlayamayan takımlar, daha önce oynadıkları müsabakalarda Federasyon’dan aldıkları yevmiye ve yollukları, yasal faizi ile birlikte iade etmek zorundadırlar.

2016 – 2017 OTURARAK VOLEYBOL SEZONU 2. LİG

PUANLAMA SİSTEMİ:
A) Bu sistemde, önceden belirlenmiş fikstüre göre, kulüp takımlarına puan esasına göre birbirleri ile seri müsabakalar yaptırılır ve müsabaka sonucu elde edilen puanlara göre sıralama yapılır.
3 – 0 ve 3 – 1 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (3) puan,
3 – 2 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (2) puan,
2 – 3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (1) puan,
1 – 3 ve 0 – 3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (0) puan verilir.
Hükmen galibiyet alan takımın toplam puanına (3) puan eklenir. Setler 25-0, 25-0, 25-0 olarak tescil edilir.
Bir veya birkaç takım tarafından kazanılan puanların eşitliği halinde, sıralama; kazanılan maç sayısına göre belirlenir. Kazandığı maç sayısı fazla olan takım üst sırada yer alır.
Kazanılan maç sayısına göre eşitliğin bozulmaması halinde; set averajı uygulanır. Bu uygulamada puanları eşit olan takımların müsabakalar sonunda aldıkları setlerin toplamı, verdikleri setlerin toplamına bölünür. Sıralama, büyük sayıya sahip olan takım üst sırada yer alacak şekilde yapılır.
Eşitliğin kazanılan set sayılarına göre de devam etmesi halinde; eşitliği devam eden takımların yaptıkları tüm müsabakalar sonunda aldıkları sayıların toplamı, verdikleri sayıların toplamına bölünür. Takımlar, çıkan sayının büyüklüğüne göre yukarıdan aşağıya sıralanır.
Eşitlik yine de bozulmamışsa bu durumdaki takımların kendi aralarında yaptıkları müsabakalardaki maç, puan, set ve sayı averajına sıra ile başvurularak sıralama belirlenir.

TOP: MİKASA MVA 200 (Lacivert-Sarı) Renkli Top ile oynanacaktır.

KIYAFETLER: Sporcu ve teknik heyetin kıyafetleri yarışma talimatına uyun olmak zorundadır.

TEKNİK KADRO:
2016-2017 sezonunda 2. Lig Kulüplerinin resmi müsabaka kadroları ise en fazla 12 (on iki) sporcu olarak belirlenmiştir.

Türkiye 2. Liginde sahaya çıkacak teknik ekibin ( Koç, Yardımcı Koç, Masör) sezon için Federasyondan sahaya çıkış belgesi alması zorunludur.

– Başhakemin resmi ısınmayı başlattıktan sonra, oyun sahasında sadece müsabaka cetvelinde isimleri yazılı bulunanlar kalacaktır.

Statüde yer almayan her türlü konuda Yarış Talimatının ilgili hükümleri geçerlidir.

Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P