BİZİ TAKİP ET!

Metin Türker Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan ve bu sene Karabük’te düzenlenen Metin Türker Bilek Güreşi Şampiyonası sona erdi.

Şampiyonada 19 şehirden 134 sporcu ter döktü.

Karabük Vali Yardımcısı Muhammed Akın, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Gençlik ve Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan, KARDEMİR Kurumsal İletişim Müdürü Şakir Kurter ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel’e engelli sporuna vermiş oldukları desteklerden dolayı Başkan Muaz Ergezen tarafından plaket verildi.

Milli takım teknik sorumluların yakından takip ettiği turnuva önümüzde ki aylarda Romanya’nın Bükreş kentinde yapılacak olan Avrupa şampiyonası için Milli Takım kadrosunu seçme önemini de taşıdı.

Herkesi spora davet ediyoruz, bizimle mutlaka iletişim kursunlar!

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen yaptığı açıklamada, bilek güreşinin çok iddialı oldukları branşlardan biri olduğunu belirtti.

Ergezen, "Engelli kardeşlerimizin kendilerini asla yalnız hissetmemelerini istiyoruz. Her bedensel engelli bireyimizin mutlaka kendi bedensel engeline göre bir spor branşımız vardır.

Federasyon olarak 20 tane branşımız var. Bugün de bir alt branşımız olarak Bilek Güreşi ve Türkiye seçmelerinden dolayı buradayız" dedi.

Sporun pozitif, birleştirici ruhunu yaşayıp, sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Buradaki kardeşlerimiz için bir günlük organizasyon büyük bir maraton ve motivasyon. Dolayısıyla hayata katıldığımız çok kıymetli bir bağlantı. Bu bağlantıyı hiçbir kardeşimiz kaybetmesin diye uğraşıyoruz. Herkesi spora davet ediyoruz. Bizimle mutlaka iletişim kursunlar.

Bu tür organizasyonlarla bedensel engelli kardeşlerimize çağrıda bulunmuş oluyoruz. Hem yeni sporcular katılsın hem de var olan sporcularımızın daha performans sporcu olmaları yönünde destekliyoruz. Kamplarımız var. Bu yarışmayla hem Türkiye şampiyonası yapmış oluyoruz hem de milli takım seçmelerini yapmış oluyoruz. En iyi ekibi oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Şampiyonanın ardından takımlar kategorisinde dereceye giren kulüpler:

1- İstanbul Günaçtı Spor Kulübü

2- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü

3- İstanbul Bağcılar Spor Kulübü

Karabük’te düzenlenen Metin Türker Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nın Ardından Dereceye giren Sporcuların listesi indirilebilir içerik olarak sunulmuştur.

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P