BİZİ TAKİP ET!

Milli sporculara ‘tam burslu eğitim’ imkanı sağlayan burs başvurusu hakkında

Ülkemizin uluslararası spor organizasyonlarındaki başarısını artırmak, nitelikli sporcuların yetişmesine katkı sağlamak, spor dallarında üstün başarılı adaylara spor bilimleri dışında farklı kariyer olanakları sunmak, sporcuların akademik kariyerleri ile birlikte spora devamlarını sağlamak ve sporculara yükseköğretime geçişlerinde destek olmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 52 Vakıf Üniversitesi arasında başarılı sporcuların ilgili üniversitelerde tam burslu olarak eğitim görmelerine olanak sağlayan mutabakat metni imzalanmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 52 Vakıf Üniversitesi arasında imzalanan mutabakat metni uyarınca aşağıdaki spor alanlarında son 4 yıl içerisinde başarılı olduğu belgelendirilen milli sporcuların, aşağıdaki vakıf üniversitelerine 2020-YKS sonucuna göre yerleşmeleri halinde ilgili vakıf üniversitesi tarafından %100 öğrenim ücreti indirimi yapılacak. 

Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye ilgili üniversitelerden, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Okul Sporları Daire Başkanlığının 0 (312) 596 73 60 nolu telefonundan ulaşılabilecektir.

Aşağıda belirtilen bilgiler doğrultusunda, istenen şartları taşıyan milli sporcularımızın ekte yer alan dilekçe örneğini doldurarak, Federasyonumuzun tbesf@tbesf.org.tr mail adresine 10 Ağustos Pazartesi günü saat 18.00’e kadar göndermeleri önemle duyurulur. Dilekçeye ek olarak, 2020-YKS sonucunu gösteren belge de gönderilecektir. 

ALANLAR

1.Grup: Olimpiyat, Paralimpik ve Deaflimpik Oyunları, Gençlik Olimpiyatları, Olimpik ve Paralimpik spor dallarının büyükler kategorisindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası Finalleri, Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının büyükler kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları Finallerinde madalya kazanan sporcular,

2.Grup: Olimpik ve Paralimpik spor dallarında Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorisindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası Finalleri, Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları Finalleri, Avrupa Oyunları, Üniversite Oyunları, Akdeniz Oyunları, İslam Oyunları, Avrupa Olimpik Gençlik Yaz ve Kış Festivalleri, FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonaları’nda madalya kazanan sporcular ve Olimpiyat, Paralimpik ve Deaflimpik Oyunları ile Gençlik Olimpiyatları’na katılan sporcular,

3.Grup: Olimpik ve Paralimpik spor dallarında düzenlenen ve uluslararası federasyonların yarışma takviminde yer alan, ferdi spor dallarında en az 16 ülke sporcusu, takım sporlarında en az 9 ülke takımının katıldığı uluslararası yarışma ve turnuvalarda madalya kazanan sporcular ile Olimpik ve Paralimpik spor dallarının Büyükler, Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde düzenlenen Avrupa ve Dünya Şampiyonası finalleri ile Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının büyükler, ümitler, gençler ve yıldızlar kategorilerindeki Dünya ve Avrupa Kupaları finallerine katılan sporcular.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İLE MUTABAKAT METNİ İMZALAYAN ÜNİVERSİTELER

1- Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi İstanbul Gelişim Üniversitesi
2- Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi İstanbul Kent Üniversitesi
3- Altınbaş Üniversitesi İstanbul Kültür Üniversitesi
4- Ankara Medipol Üniversitesi İstanbul Medipol Üniversitesi
5- Antalya Akev Üniversitesi İstanbul Okan Üniversitesi
6- Antalya Bilim Üniversitesi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
7- Atılım Üniversitesi İstanbul Ticaret Üniversitesi
8- Avrasya Üniversitesi İstinye Üniversitesi
9- Bahçeşehir Üniversitesi İzmir Ekonomi Üniversitesi
10- Beykent Üniversitesi İzmir Tınaztepe Üniversitesi
11- Beykoz Üniversitesi Kadir Has Üniversitesi
12- Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Kapadokya Üniversitesi
13- Biruni Üniversitesi Koç Üniversitesi
14- Çağ Üniversitesi KTO Karatay Üniversitesi
15- Çankaya Üniversitesi Lokman Hekim Üniversitesi
16- Demiroğlu Bilim Üniversitesi Maltepe Üniversitesi
17- Doğuş Üniversitesi Nişantaşı Üniversitesi
18- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
19- Fenerbahçe Üniversitesi Özyeğin Üniversitesi
20- Hasan Kalyoncu Üniversitesi Piri Reis Üniversitesi
21- Işık Üniversitesi Sabancı Üniversitesi
22- İbn Haldun Üniversitesi TED Üniversitesi
23- İstanbul Arel Üniversitesi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
24- İstanbul Aydın Üniversitesi Toros Üniversitesi
25- İstanbul Esenyurt Üniversitesi Türk Hava Kurumu Üniversitesi
26- İstanbul Gedik Üniversitesi Ufuk Üniversitesi
27- İstanbul Gelişim Üniversitesi
28- İstanbul Kent Üniversitesi
29- İstanbul Kültür Üniversitesi
30- İstanbul Medipol Üniversitesi 
31- İstanbul Okan Üniversitesi
32- İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
33- İstanbul Ticaret Üniversitesi
34- İstinye Üniversitesi
35- İzmir Ekonomi Üniversitesi 
36- İzmir Tınaztepe Üniversitesi
37- Kadir Has Üniversitesi
38- Kapadokya Üniversitesi
39- Koç Üniversitesi
40- KTO Karatay Üniversitesi
41- Lokman Hekim Üniversitesi
42- Maltepe Üniversitesi
43- Nişantaşı Üniversitesi
44- Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
45- Özyeğin Üniversitesi
46- Piri Reis Üniversitesi
47- Sabancı Üniversitesi
48- TED Üniversitesi
49- TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
50- Toros Üniversitesi
51- Türk Hava Kurumu Üniversitesi
52- Ufuk Üniversitesi 


Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P