BİZİ TAKİP ET!

Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonası Yarışma Talimatın

2014-2015 Sezonu Oturarak Voleybol Türkiye şampiyonası 12-13-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Karadeniz Ereğli-ZONGULDAK da yapılacaktır.

TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU OTURARAK VOLEYBOL TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
2014-2015 SEZONU OTURARAK VOLEYBOL TAKIM KURMA ŞARTLARI TALİMATNAMESİ

Müsabaka yeri ve tarihi
2014-2015 Sezonu Oturarak Voleybol Türkiye şampiyonası 12-13-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Karadeniz Ereğli-ZONGULDAK da yapılacaktır.

Müsabakalara Katılma Şartları

1-Müsabakalara katılacak takım ve sporcularda aşağıdaki şartlar aranır ;

a)Her takım en az 8 sporcuya sahip olacaktır.

b)Takımlardaki sporcularda yaş sınırlaması olarak;en küçük 12 en yaşlı sporcu ise 50 yaşında olacaktır.

c)Müsabakalara katılacak kulüplerin tescillerinin yapılmış olması, takımları oluşturacak oyuncuların da Federasyonun oturarak voleybol branşı için lisans ve sınıflandırma kartı olması şarttır.

d) Kulüpler; müsabakalara 1 İdareci, 1 Antrenör, 1 Antrenör Yardımcısı, 1 Doktor veya sağlık elemanı ve en fazla 12 Sporcu ile katılabilirler. Oturarak Voleybol Müsabakalarında takımlar sahaya 12 oyuncu ve 4 Takım Mensubu ile çıkabilirler.

Ancak takımlar turnuvalara veya deplasmana gitmeleri durumunda ödenecek deplasman giderlerine ilişkin harcırah tahakkukları 10 sporcu + 1 yönetici ve 1 antrenör üzerinden yapılacaktır.(Takımlara müsabakaya getirdikleri oyuncu sayısı ve antrenöre göre ödeme yapılacaktır.)

e)Oturarak voleybol takımlarının başında sahaya çıkacak olan antrenörlerin aşağıda yazılı olan şartlardan birisini taşıması gerekmektedir;
-TBESF oturarak voleybol antrenörlük belgesine sahip olması,
-TBESF ten özel izin yazısı alanlar.
(Antrenörler sahada sporcu olarak yer alabilirler.)

Engel grupları

f)Oturarak voleybola aşağıda yazılı olan engel gruplarına mensup olan sporcular katılabilecektir;
-Amputasyonlar(Uzuvların her hangi bir yerinden kesilmiş ya da eksik olması)
-Hareket sistemine ait engeller;Bacaklarda ve kollarda felç olma hali,eklem ankilozları(Hareket açıklığı kaybı),bacak boyu kısalığı,Omurga eğriliği (Skolyoz)cücelik,endoprotezler,Multipl Skleroz(MS),Polio,Serebral Palsi.

Çifte Lisans

g)TBESF e bağlı Kulübün herhangi bir branşında lisanslı sporcusu,oturarak voleybol lisansı çıkartıp,takımlarda oyuncu olarak yer alacaklardır.

h) Her takım, turnuva boyunca geçerli olacak kadrolarındaki Sporcu, Antrenör, İdareci ve Takım Mensuplarını gösteren listelerini müsabakaların başlama tarihinden 3 gün önce mesai bitimine kadar Federasyona yazılı olarak vermek zorundadırlar. Kulüpler bu listeye lisanslı sporcu olarak diledikleri sayıda sporcu ismi yazabilirler. Ancak müsabakalara çıkarken bu listede yer alan isimlerden, en fazla 12 sporcuyu müsabaka isim listesine yazabilirler.

ı) Takımlar, sahada yer alacak sporcuların bedensel engeline göre önceden Federasyon’un yetki verdiği kişiler ve kurullar tarafından saptanmış sınıflandırma kartlarını esas alarak oynamak zorundadırlar.
Sınıflandırma tarihi 12 Haziran 2015 saat 10:00-12:00’da yapılacaktır.

Bayan Oyuncu

i)Her takımda iki engelli bayan sporcu bulundurabilirler.
2014-2015 sezonu Oturarak Voleybol müsabakalarında yer alan takımlarda,isteğe bağlı olarak her takım 2 adet bedensel engeli olan ve sınıflaması yapılmış olan bayan sporcu oynatabilecektir.Bayan oyuncular 1+1 kuralına göre 1 oyuncu sahadayken diğer oyuncu yedek sırasında oturacak ve oyuncu değişimini kendi aralarında yapacaklardır.Ve oyuncu değişimleri WOVD oyun kurallarına göre her sette bir kere yapılacaktır.

j) Oturarak Voleybol Müsabakalarında takımlar kadrolarında en fazla 12 (Oniki) sporcu bulundurabilirler.Libero oyuncusu müsabaka listesinde belirtilen 12 oyuncuya dahildir.Libero oyuncusu sakatlandığında listedeki diğer oyunculardan yedekte bekleyen bir oyuncuyla değişebilir.Listede yer alan oyuncular kadrodaki oyunculardır.Kadrodaki Oyunculardan sahada yer alıp, oyuna katılanlar Oyuncu, Kenarda oturanlar ise Yedek Oyuncudurlar.

k)-Kulüp takımları başında sahaya çıkacak en çok 4 kişilik görevli kişilerin (Takım Mensupları) isim listesini, görevlerini de belirtir şekilde, kimlik fotokopileri ile iki adet fotoğrafları ile birlikte kategorilerindeki müsabakaların ilan edilen resmi başlama tarihinden 3 gün öncesi mesai saati bitimine kadar Federasyon’a bildirmek zorundadırlar

Turnuvaya başvurular 01-5 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.
5 Haziran 2015 tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

2- Sağlam Oyuncu

2014-2015 Oturarak voleybol müsabakalarında yer alan takımlarda isteğe bağlı olarak her takım 2 adet bedensel engeli olmayan Bay-Bayan sağlam sporcu bulundurabilecektir.sağlam sporcular 1+1 kuralına göre;1 oyuncu oyun alanında iken diğer oyuncu yedek sırasında oturacaktır.Oyuncu değişimi kendi aralarında yapılacaktır.Oyuncu değişimi WOVD oyuncu kurallarına göre her sette bir kere yapılacaktır.

Sağlam oyuncular sınıflamaya tabi olacaklardır.Adlarına düzenlenecek sınıflama kartlarına SAĞLAM yazılacaktır.
Sağlam oyuncular WOVD kurallarına göre ulusal faaliyetlerde oynayacaklardır.

Sağlam Oyuncu kriterleri;

-Ferdi branşlarda aktif sporcu olanlar(Lisans ibraz etmeleri gerekir),
-Veteran (Aktif sporu bırakmış) sporcu olanlar,

Türkiye Voleybol Federasyonuna bağlı kulüplerde sporcu olmayanlar (TVF ye bağlı sporcu olmadıklarına dair İl Spor Müdürlüklerinden belge alınması mecburidir.)
-Herhangi bir branşta lisanslı sporcu olanlar lisansını ibraz etmek zorundadır.

Kulüpler; SGM ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan tescil edilmiş olmalıdır.Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna bağlı olmayıp da oturarak voleybol branşı kurulmuş ise branş tescilini Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna yaptırmaları gerekmektedir.

Sporcu Lisansları;oturarak voleybol lisansları Türkiye bedensel Engelliler spor Federasyonu adına il müdürlüklerinden yaptırılacaktır.
Lisanslı sporcular il müdürlüklerine verecekleri dilekçe ile çifte lisans olarak oturarak voleybol lisansı çıkartacaklardır.

Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P