BİZİ TAKİP ET!

Para Atıcılık Türkiye Şampiyonası Reglamanı

Federasyonumuzun 2022 yılı faaliyet programı gereği Tüm Dallar Atıcılık Türkiye Şampiyonası 08-11 Şubat 2022 tarihleri arasında Ankara Eryaman Atış poligonlarında yapılacaktır.

1 – Yarışma; lisanslı bütün sporculara açık olup tabanca ’da P1- P2-P3-P4 Tüfek’te R1- R2- R3- R4- R5-R6 branşlarında yapılacaktır.

2 – Yarışmaya katılacak sporculardan sınıflandırmaları olmayanların sınıflandırmaları fizyoterapistler tarafından programda belirtilen tarih ve saatte yapılacak olup sınıflandırması yapılmayan sporcular yarışmaya alınmayacaktır. Sporcuların sınıflandırmalarının doğru olarak yapılabilmesi için sağlık raporlarının (epikriz) birer fotokopilerinin sınıflandırma sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir.

3 – Yarışmada ilk üç dereceye giren sporculara madalya verilecek olup, değişen yeni kurallar gereği takım yarışması yapılmayacaktır.

4 – Yarışmalar neticesinde;Paralimpik takıma ilaveten 2022 yılı Havalı silahlar Avrupa şampiyonası ve Almanya Hannover Grand Prix kadrosu ilan edilen baraj puanlarına göre Teknik Kurul tarafından tespit edilecektir, bir kategoride üç sporcudan fazla sayıda baraj geçen sporcu olursa teknik kurul tarafından değerlendirme yapılacak olup, imkânlar ölçüsünde katılım sağlama yoluna gidilecektir.

5- Yarışmaya iştirak eden kulüp veya bölgelerin; kategorilerinde ilk 6’ya giren
sporcularına yolluk ve yevmiyeleri Federasyonca ödenecektir.

6- ¬Müsabakaya katılım sağlayan kulüp veya bölgelerin , belgeleri olan bir antrenör ve bir refakatçisinin yolluk ve yevmiyeleri Federasyonca ödenecektir. Diğer yolluk ve yevmiye alamayan idareci ve sporcuların harcırahı kulüplerince veya Gençlik ve Spor il müdürlüklerince karşılanabilecektir. İdarecilere federasyonca harcırah ödenmeyecektir.

7 – Kulüp veya bölgelerin yarışmaya katılacak idareci ve sporcu miktarı ile sporcuların branşlarını belirten il müdürlüğü onaylı katılım belgelerini en geç 05 şubat 2022 günü saat 17.00’a kadar Federasyonumuz 0312 311 6852 nolu faksına bildirmeleri gerekmektedir. Katılım formları geldikten sonra yarışma programı ve serileri federasyon web sitesinden yayınlanacaktır ve bundan sonraki tüm gelişmeler web sitesinden (www.tbesf.org.tr) takip edilebilecektir.

8-Federasyona zamanında katılım bilgilerini göndermeyenler müsabakaya alınmayacaklardır.

9 – Yarışmalar Uluslararası Atış Sporları Federasyonu(ISSF/WSPS) ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun belirlediği esaslara göre yapılacaktır.

10 – Yarışma programında belirtilen gün ve saatte yapılacak olan teknik toplantıya ilgililer (Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tasdikli) idareci, antrenör, sporcu ve refakatçıların isimleri yazılı katılım belgelerinin aslı ve sporcuların 2021-2022 yılı vizeli lisansları, kimlik belgesi ile gelmek zorundadırlar. Katılım yazılarında sporcuların branş ve kategorileri açıkça belirtilecektir

11- Sporculara refakat edecek kişiler kesinlikle spor kıyafetli olmalıdırlar. Refakatçiler atış hattında bulundukları süre içinde sporcularıyla konuşamazlar, onlara yarışlarla ilgili taktik ve teknik bilgi veremezler. Görevleri, sporcularını en kısa sürede yarışa hazırlayıp yarış bitiminde hakem onayı ile stant dışına çıkarmaktır.

12 – Malzeme çakışması durumunda programın müsaade ettiği ölçüde Teknik Kurul kararı ile düzenlemeler yapılabilir. Ekipler bir malzemeyi aynı kategoride en fazla 2 sporcunun kullanabileceği duruma göre planlama yapmalıdır.

13- Açılış ve ödül seremonisine tüm sporcular spor kıyafetleriyle katılacaklardır

14-Sporcular müsabakada sadece bir branşta yarışabilecektir(Tüfek veya Tabanca)

15-Yarışmanın yapılacağı poligonda girişler ve çıkışlar tek kapıdan yapılacak olup poligon girişinde HES KODU sorgulaması,maske kontrolü ve ateş ölçümü yapılacaktır.Bu nedenle tüm sporcu,antrenör ve ilgililerin e-devlet ya da e-nabız sistemi üzerinden HES KODU edinmeleri gerekmektedir,

16-Tüm katılımcılar (sporcu, antrenör, hakem, görevli refakatçı v.s ) maske takma zorunluluğunda olup sporcular yarışma sırasında isterlerse maskelerini çıkarabileceklerdir. Yarışması biten sporcular maskelerini takarak hakem gözetiminde yerlerinden ve poligon dahilinden ayrılacaklardır,

17-Bulaş riskini artırabilecek durumlardan kaçınılacak olup, yarışma sonuçları görevli hakemler tarafından sonuç ilan panosuna asılarak ilan edilecek ve hiçbir surette yarışma sonuç çıktısı verilmeyecektir. Gerekli değerlendirmelerden sonra kesinleşmiş tüm sonuçlar Federasyonumuzun resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayımlanacaktır.

18- Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü’nün 11/07/2017 tarih ve 142527 sayılı revize edilmiş Spor Kafileleri Seyahat Yönergesine göre Tüfek veya Tabanca branşlarında; 1- 15 sporcu ile gelen kulüp veya bölgelerin 1 antrenörüne, 16-30 sporcu ile gelen kulüp veya bölgelerin 2 antrenörüne, 31-45 sporcu ile gelen kulüp veya bölgelerin 3 antrenörüne, 46-60 sporcu ile gelen kulüp veya bölgelerin 4 antrenörüne, 61 ve üzeri sporcu ile gelen kulüp veya bölgelerin 5 antrenörüne ödeme yapılacaktır.

19- İtirazlar itiraz süresi içerisinde yazılı olarak müsabaka başhakemine yapılır. İtiraz bedeli 200 tl dir, itiraz haklı olursa ücret ilgili kişiye iade edilir aksi durumda federasyona gelir kaydedilir.

20- Müsabakalar da final atışları yapılmayacak olup seçme ham puanlar üzerinden olacaktır.

21 – Genelgede yer almayan hususlarda karar verme yetkisi müsabakada görevli olan Federasyonumuzun Atıcılık Teknik Kurulu’na aittir.

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P