BİZİ TAKİP ET!

Sınavsız Öğretmen-Antrenör Atanma Talepleri Hakkında

Son zamanlarda, ”Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri gerekçe gösterilerek, sınavsız olarak sportif eğitim uzmanı, antrenör veya beden eğitimi öğretmeni kadrolarına atanmak üzere,  Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, hukuki dayanaktan yoksun başvurular yapıldığı tespit edilmiş ve belirtilmiştir.

Bu kapsamda Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kamu görevlerine atanacakların seçimi, usul ve esasları ile ilgili aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu doğmuştur. 

* Devlet memurlarının hizmet şartlarını, atanma ve yetiştirilmelerini belirleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, bir kamu görevinde boş bir kadroya atama yapılmasının ön şartı, Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının personel ve alınacak personel sayısını, kadroların sınıfını, atanmasına lüzum görmesi derecesini, başvuru tarihlerini vb. hususları önceden ilan etmesidir.
(Devlet Memurları Kanunu madde 46-47)

* Yönetmelik hükümlerinde yer alan şartlar, atanmak için gerekli olan ön şartlardır. Atanmanın, şeklini, zamanını, atama yapılacak kadro sayısını Bakanlık belirler. Kişilerin gördükleri lüzum üzere, kurumlara başvurup, atanma talep etmeleri, önce başvuranın işe daha önce yerleşmesi gibi bir uygulama hukuka, adalete, Anayasa’da bahsi geçen eşitlik ilkesine ters düşmektedir.

* Her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını resmi makamlar ve yargı organları nezdinde sağlamakla yükümlü avukatlardan bazıları, sırf maddi menfaat elde etmek için, kimi sporcu ve antrenörleri yanlış yönlendirerek, dilekçe vermeye ve dava açmaya teşvik etmekte, umut tacirliği yapmaktadırlar.

* Personel alım süreçleriyle ilgili tüm duyuruların, daha önce de olduğu gibi Bakanlık resmi internet sitesinde yapılacağından, ilana çıkılmamış konularda, dilekçe verilmesi veya dava açılmasının, hukuki bir sonuç doğurmayacağının sporcu, antrenör ve diğer spor insanımızın bilgisine önemle sunarız. 


Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P