BİZİ TAKİP ET!

Engelli sporculara 106 tekerlekli sandalye

106 basketbol amaçlı tekerlekli sandalye, düzenlenen törenle sahiplerini buldu…

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) ile Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde 106 basketbol amaçlı tekerlekli sandalye, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

TBESF ile TESYEV işbirliğinde 106 basketbol amaçlı tekerlekli sandalye, Ankara Üniversitesi Cebeci Spor Salonu’nda yapılan törenle sahiplerine teslim edildi. Törene TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Alsancak ile tekerlekli basketbol sporcuları katıldı. Açılışta konuşan TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, "Bedensel engellilerde spor yapmak çok güç. Federasyonumuz bünyesinde şu anda 15 spor branşımız var, minyatür bir genel müdürlük hüviyetinde görev yapıyoruz. 15 branştan 12’si paralimpik branş. Paramlik konusunda lokomotif federasyonuz" dedi.

Görev ve sorumluluklarının bilinci olduğunu belirten Şerefhan, "4 senelik periyotta hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları’na, 2012 Londra Olimpiyatları’ndan daha fazla sporcu ile katılmak ve daha fazla madalya alıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek" diye konuştu.

"4 YILDA YAPILACAK İŞLERİ 6 AYA SIĞDIRDIK"

24 Kasım 2012 tarihinde yapılan Federasyon Genel Kurulu’nda "Güçlü kulüpler, güçlü federasyon" sloganıyla göreve geldiğini hatırlatan Şerefhan, "Kulüplerimizin sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Bu sıkıntıların giderilmesi için gerek maddi, gerek malzeme olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 4 senede yapılacak işleri 6 aya sığdırdık. En çok övündüğümüz konu ise bu işte olmazsa olmaz 4 kurumu bir araya getirdik. Bunlar federasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TESYEV ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi" ifadelerini kullandı.

"Tek seferde yapılan en büyük tekerlekli sandalye dağıtım törenini yaptık" diyen Şerefhan, "Para önemli değil, malzeme önemli değil önemli olan birlik ve beraberlik. Kavga etmeyelim, kin tutmayalım. Kulüpler olarak omuz omuza verelim, federasyon sizin arkanızda olsun, geleceğe hep birlikte daha güvenle bakalım" şeklinde konuştu.

"520 SPORCUYA EĞİTİM BURSU VERİYORUZ"

TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer ise, hükümetin son 10 yılda engellilere yönelik birçok düzenleme yaptığını belirtti. Ancak işi bilmeyen insanların işin başına geldiğini, vakit kaybı yaşandığını vurgulayan Kocaömer, "Bizim kimseye kırgınlığımız yok. Biz bu işi öyle ‘bunlar da sakat, biz de yardım edelim’ diye değil, ister bakan, ister başbakan, isterse ABD başkanı olsun prensibimiz ‘sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet" dedi.

Kulüplere aktif sporcularını TESYEV’e bildirmeleri çağrısında bulunan Kocaömer, "Şu anda 520 engelli sporcuya eğitim bursu veriyoruz. Her şeyi devletten bekleyemezsiniz, devletin de bir gücü var. Onun dışında sporcuların ortez, protez ihtiyaçları varsa bunları bize bildirin. Ne olursunuz, aranızda az kavga edin, bu ömür kavga etmek için çok kısa. Biz birlikte olursak o zaman sesimizi daha çok duyururuz" ifadelerini kullandı.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK MÜTHİŞ BİR MESAFE KATETTİK"

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, daha birkaç yıl öncesine kadar engelli vatandaşların sokağa çıkamadıklarını belirtti. Hem malzeme dağıtımı, hem kulüplere yardım, hem de federasyonların faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Taşpınar, "Bunu belki de bir barajın önünün açılması gibi düşünebiliriz. Tesislerimizin, yollarımızın, kaldırımlarımızın engelli sporcularımıza kadar ayarlanmasından tutun da sportif organizasyonlarla birlikte müthiş bir mesafe katettik" dedi.

Türkiye’nin 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda 10 madalya aldığını hatırlatan Taşpınar, Avrupa Şampiyonası’nda paralimpik branşta halterde birkaç madalya daha alındığını söyledi. 15 paralimpik branşın 13’ünün Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı olduğunu vurgulayan Taşpınar, "Çok yoğun bir federasyon. Yani 13 ayrı federasyon diyebiliriz. Yoğun bir şekilde çalışıyorlar" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından tekerlekli sandalyeler sahiplerini buldu, daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P