BİZİ TAKİP ET!

Bilek Güreşi Milli Takımımızdan Dünya Şampiyonası’da 14 madalya!

Dünya Bilek Güreşi Federasyonu (WAF) tarafından organize edilen ve Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 21. Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nda Milli Takımımız mücadelelerini tamamladı. Antalya’da yapılan şampiyonada Millilerimiz 5 altın, 2 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplam 14 madalya kazandı.

Milli sporcularımızın bugünkü (18 Ekim Perşembe) maç sonuçları şöyle:

Üç dünya şampiyonluğu

Bedensel engelliler erkekler oturarak sağ kolda Millilerimiz Gökhan Seven (75 kilo) ile Ümit Burunlular (+75 kilo) ve erkekler ampute sağ kol 80 kiloda mücadele eden Arif Başar Durak dünya şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attılar.

Üç Milli sporcumuzdan bronz madalya 

Bedensel Engelliler 21 yaş altı gençler sağ kolda yarışan iki Milli sporcumuzdan Şehmus Ertem 55 kiloda, Fatih Kamuz ise +55 kiloda dünya üçüncüsü oldu. Kadınlar sağ kolda yarışan Zeynep Yılmaz ise +65 kiloda üçüncülük elde ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Sol Kolda 8 Madalya Gelmişti 
Dünya şampiyonasında ilk olarak sol kol mücadelelerine çıkan Milli Takımımızdan 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 8 madalya gelmişti. 


Duyurular

Türkiye: 6 – Özbekistan: 1

İkinci Hazırlık karşılaşmasında Asya kıtasının güçlü ekiplerinden Özbekistan ile karşı karşıya gelen Ampute Futbol Milli takımımız, Rahmi, Ömer ve Fatih Şentürk’ün attığı ikişer golle sahadan 6-1 üstün ayrıldı. Böylelikle İngiltere’den sonra ikinci hazırlık maçımız olan Özbekistan Milli takımını da yenmeyi başardık.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Vefat&Başsağlığı

Manisa bölgesi klasman hakemimiz Yusuf Bulut’u antrenmanda geçirdiği kalp krizi nedeniyle maalesef kaybettik camiamızın başı sağolsun.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Türkiye-Özbekistan Maçı Canlı Yayın

24.04.2024 tarihinde saat 17:00’da oynanacak olan Türkiye – Özbekistan hazırlık karşılaşması aşağıdaki linkten canlı olarak yayınlanacaktır.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P