BİZİ TAKİP ET!

Federasyonumuz Tarih Yazıyor

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tarih Yazıyor…

TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU TARİH YAZIYOR


Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Türk Spor Tarihinde çok önemli bir sayfa açıyor.Paralimpik Kış Oyunlarına ilk defa katılma hakkı kazanıldı. Konu ile ilgili olarak federasyon başkanımız Demirhan Şerefhan şu açıklamayı yaptı : Paralimpik Kayak Branşında ülkemiz sporcuları ilk defa " Kış Paralimpik Oyunlarına " katılacaklar. Mart ayında Rusya’nın Sochi şehrinde düzenlenecek olan Sochi 2014 Kış Paralimpik Oyunları’na milli sporcumuz Esat Hilmi Bayındırlı katılmaya hak kazandı. Bir diğer milli sporcumuz Mehmet Çekiç için ise Bipartite olarak adlandırılan kontenjandan katılım hakkı almak için başvuruda bulunuldu. Her iki sporcumuz da milli takım antrenörlerimiz eşliğinde Sochi 2014’e en iyi şekilde hazırlanmaktadır. Federasyonumuz, engeli olmayan kişilerin bile zorlandığı kayak branşında , engelli bireylerimizi kayak sporu ile buluşturmak için her türlü imkanını seferber edecektir. Bu sebeple milli sporcularımız Esat ve Mehmet engelli vatandaşlarımız için çok önemli rol modeli olacaklar.


(Sporcu Esat Bayındırlı)

Amerika’da yaşayan Esat BAYINDIRLI Kayak Milli Sporcusu olarak ülkemizi temsil etmektedir. Ferdi antrenörlüğünü Malia BROWN yapmakta olup, 2013 yılından itibaren Milli Takım Antrenörlüğünü Murat TOSUN yürütmektedir. Milli sporcu Esat BAYINDRILI kayak sporu yapmaktayken geçirdiği trafik kazası sonrası da doktorunun onayı ile engelli kayak sporu yapmaya devam etmiştir. Alp Disiplininde yarışan Bayındırlı bu konuda kendini geliştirmiş, engeline uygun malzemeleri bile kendisi yapmaya başlamıştır. İlk olarak 1982’de Winter Park’ta yarışmıştır. Ekipmanlarını her yıl sabırla daha da iyi duruma getirerek uzun kariyerinde hızla ilerlemiştir. Arkadaşları arasında tüm problemleri bıçak ve bant ile çözmekle ünlü TV starı Mac Gyver olarak anılır.

Esat Bayındırlı’nın Son dönem yarıştığı müsabakalar ve başarıları:
Dünya Kupası Finalleri, ;SOCHİ 2013 6.lık
Huntsman Kupası, UTAH 2013 2.lik
Huntsman Kupası, UTAH 2010 1.lik

SOCHI 2014 Paralimpik Kış Oyunları’ nda direkt kota alarak yarışmaya katılmayı garantilemiş olup SOCHI 2014′ e hazırlık programı aşağıdaki gibidir :
– 25 Kasım – 06 Aralık 2013 : Copper/ABD Milli Takım Kampı
– 07 – 13 Aralık 2013 : Copper/ABD Noram Yarışları
– 06 – 16 Ocak 2014 : Panorama/KANADA Dünya Kupası
– 17 – 21 Oocak 2014 : Copper/ABD Dünya Kupası
– Muhtelif tarih ve yerlerde SOCHI 2014′ e hazırlık kampı


(Sporcu Mehmet Çekiç)

Kayak branşında ülkemizi temsil eden bir diğer Milli sporcu da Mehmet ÇEKİÇ’dir . 2009 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucunda engelli olmuştur. Daha önce başka spor dallarıyla da ilgilenmiş ancak 2010 yılında Fransa’da kayak yapmaya başlamıştır. 2011 yılında Fransa’da çeşitli müsabakalar katılmış olup ülkemiz adına ilk kez 2012 yılında Fransa’da yarışmış ve 9. olmuştur.Esat Bayındırlı gibi Mehmet Çekiçte Alp Disipilininde yarışmaktadır.
2013 yılında Fransa ve İtalya’da uluslararası müsabakalara katılmış ve kayak branşında kendini geliştirmeye devam etmektedir. SOCHI 2014 Paralimpik Kış Oyunları öncesinde puanlı yarışlara katılmaya devam etmekte Paralimpik Kış Oyunları için kota almaya çalışmaktadır.

SOCHI 2014′ e hazırlık programı aşağıdaki gibidir :

– 08 – 13 Temmuz 2013 : İTALYA Milli Takım Hazırlık Kamp
– 20 – 24 Kasım 2013 : Panorama/KANADA IPCAS Yarışları
– 25 Kasım – 06 Aralık 2013 : Copper/ABD Milli Takım Kampı
– 07 – 13 Aralık 2013 : Copper/ABD Noram Yarışları
– 14 – 18 Aralık 2013 : Pitztal/AVUSTURYA Avrupa Kupası
– 18 – 26 Aralık 2013 : Erzurum Hazırlık Kampı
– 17 – 21 Oocak 2014 : Copper/ABD Dünya Kupası


(Milli takım kampından bir görüntü)

Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P