BİZİ TAKİP ET!

MİLLİ SPORCULAR TOKYO’YA COŞKU ve GURUR İLE UĞURLANDI

2020 Tokyo Paralimpik Yaz Oyunları’nda mücadele edecek Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Milli Sporcuları Japonya’ya Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından uğurlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda mücadele edecek Türk sporcuların büyük bir gayret gösterdiğine şahitlik ettiklerini, İstanbul Havalimanı’ndan Japonya’ya uğurlanma törenindeki konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Büyük gün geldi. Heyecanınız, inancınız, motivasyonunuz hepinizin gözlerinden okunuyor. İnancınıza, gayretinize şahidiz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. En içten başarılar diliyoruz."

"Bir yıl boyunca bir araya geldik. Her zaman sizin inancınıza, umudunuza, heyecanınıza şahitlik ettik. Sizler bu süreci fırsata dönüştürme noktasında her zaman kararlı olduğunuzu ortaya koydunuz. Hedefinizi her daim sürdürdünüz. Bizler de bakanlık olarak, Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın öncülüğünde, federasyonumuz ve ailelerinizle birlikte imkanları güçlendirmenin gayreti içinde olduk. Şimdi hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürme, tarih yazma zamanı. Girdiğiniz her mücadelede, şanlı bayrağımızı en yükseklerde dalgalandırmanın, İstiklal Marşı’mızı dinletmenin mücadelesini vereceksiniz. Olimpiyat ve paralimpik oyunları bir sporcu için en önemli seviyelerden bir tanesi. Her sporcu bu oyunlara katılıp ülkesini temsil etmenin, o gururu yaşamanın hayalini kurar. Sizler, her biriniz bu görevi yerine getirene kadar pek çok önemli sürece imza atan, tarih yazan arkadaşlarımızsınız. İstiklal Marşı’mızı dünyanın pek çok ülkesinde okuttunuz. Kırdığınız rekorlar, kazandınız madalyalar ile spor tarihimize büyük bir zenginlik kattınız. Size inanan, sizler için her türlü öz güveni ortaya koyan, antrenörlerinizi, tüm milletimizi en güzel şekilde gururlandırdınız. Her biriniz aslında şampiyonsunuz, 84 milyonun gönlünün altın madalyalı şampiyonlarısınız. Çıktığınız bu yolculukta elinizden gelenin en iyisini yapacağınızdan, göğsümüzü kabartacağınızdan en ufak bir şüphem yok."

Spor Ülkesi Türkiye

"Türkiye’nin artık bir spor ülkesi olduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı’mızın spora değer veren, sporcuyu seven, onunla ilgilenen, güçlü liderliğinde son 19 yılda gerçekleştirdiğimiz alt yapı ve tesis yatırımları, yetenek taramalarıyla, hiçbir branşı geride bırakmayacak şekilde kapsamlı bir çalışmayla spor ülkesi olma yolundaki hedeflerimizi birer birer gerçekleştiriyoruz" diyerek sözlerine devam etti.
Bakan Kasapoğlu, her şeyin önce hayal kurmakla başladığını, Hayalleri gerçekleştirmek için ortaya konan gayret, verilen mücadele başarının en temel unsuru olduğunu belirtti. Her birinizin bu anlamda ne derece emek verdiğinin, bu anlamlı mücadelenizin en yakın şahidiyim. Sporun en çok yürek işi olduğunun, bir adanmışlık olduğunun en somut ispatısınız. Alnınızdan akan her bir ter, ülkemizin yarınlarının harcı olacak. Verdiğiniz her mücadele, her bir başarı, bu ülkenin milyonlarca pırıl pırıl gencinin umudu, heyecanı oluyor. Göğsünüzde taşıdığınız ay-yıldızlı bayrağının şanına yaraşır şekilde mücadele ortaya koyacağınıza, örnek bir sportmenlik ile ülkemizi temsil edeceğinize yürekten inanıyoruz. Bu aziz milletin çocukları olarak, sahip olduğunuz değerler ve kişiliğiniz ile yine inanıyoruz ki elmas gibi parlayacaksınız. Bu güzel yolculuktaki her bir anınızın, her saniyenin keyfine varın. Ömür boyu yaşayacağınız güzel anıları biriktirin" şeklinde konuştu.
Paralimpik oyunlarına katılmanın başlı başına bir başarı olduğununun üstünde duran Bakan Kasapoğlu, "Bu seviye başlı başına iftihar vesilesi. Bu anlamda bir başarı hikayesinin yazılmasında hiç şüphe yok ki sizler kadar sizler için fedakarlıktan kaçınmayan ailelerinizin de katkıları var. Bu vesile ile sizler gibi pırıl pırıl gençleri yetiştirip, bugünlere getirdikleri için Türkiye adına tüm ailelerinize şükranlarımı ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki bu yolculuk bir tarih yazımı noktasında milat olacak. Sizler bu tarihi yazan gençler olarak, şanlı tarihimize geçeceksiniz. Yolunuz açık olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. İnşallah önümüzdeki hafta müsabakalarınız başladığında sizlerle yine birlikte olacağız. Sizlerle kucaklaşacağız, hasbihal edeceğiz. Bu anlamlı yolculukta milletimize güzel haberlerle milletimize müjde olacaksınız. Rabbim sağlıkla sizleri Tokyo’ya ulaştırsın. Yine sağlıkla afiyetle, mutlulukla, nice madalyalarla ülkemize kavuştursun" diye belirtti.

Bakan Kasapoğlu konuşmasının ardından, milli sporcular, teknik heyet ve Federasyon yöneticileri ile kafileyi Tokyo’ya götürecek ve üzerinde Türk bayrağı olan uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P