BİZİ TAKİP ET!

TOKYO 2020 PARALİMPİK OYUNLAR 3. GÜN SONUÇLAR

Tokyo Büyükşehir Spor Merkezinde gerçekleşen Masa Tenisi müsabaka sonuçları;

Ay yıldızlı sporcumuz Merve Cansu Demir, masa tenisi C10 grup müsabakasındaki 2. maçında Nozomi Takeuchi’yi 3-0 yenerek grubunu 2. sırada tamamladı ve çeyrek finale yükseldi.

Ay yıldızlı sporcumuz Ali Öztürk, masa tenisi C5 tekler çeyrek final müsabakasında Sırbistan’dan Mitar Palikuca’yı 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Sporcumuzun yarın final mücadelesi 28 ağustos’ta yapılacak.

Masa Tenisi Ay yıldızlı sporcumuz Kübra Korkut, grubunda birinci olduğu için direkt yarı finale yükseldi. 28 ağustos saat 08.20’de final maçına çıkmak ve Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda ülkemize altın madalya getirmek için mücadele edecek.

Ay yıldızlı masa tenisi sporcumuz Abdullah Öztürk, çeyrek finalde İspanyol rakibi Francisco Lopez Sayago’yu 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Sporcumuzun yarın final mücadelesi 28 Ağustosta yapılacak.

Ay yıldızlı masa tenisi sporcumuz Nesim Turan, çeyrek finalde Slovak rakibi Boris Travnicek’i 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi.

Tokyo Su Sporları Merkezinde gerçekleştirilen Yüzme müsabaka sonuçları ;

Kadınlar S5 50m kelebek elemelerinde mücadele eden Ay yıldızlı sporcularımızdan Sevilay Öztürk, 45.88’lik derecesiyle serisinde 2. oldu ve saat 12.31’de yüzülecek finale yükselmesinin ardından,17 yaşında ülkemizi temsil eden Milli yüzücümüz Sevilay Öztürk, S5 50m kelebek finalinde elde ettiği 45.81‘lik derecesiyle Paralimpik Oyunları 5’ncisi olmayı başardı. Bir diğer Ay yıldızlı sporcumuz Sümeyye Boyacı ise 49.12’lik derecesiyle final bileti alamadı.

Erkekler S5 50m kelebek elemelerinde mücadele eden Ay yıldızlı sporcularımızdan Koral Berkin Kutlu 38.99, Bir diğer Ay yıldızlı sporcumuz Beytullah Eroğlu ise 39.93’lük derecesiyle serilerinde 4 ve 5. sırayı alırken finalde yüzme hakkı elde edemedi.

Tokyo International Forum’ da gerçekleştirilen Halter Müsabaka sonucu ;

Ay yıldızlı para halter sporcumuz, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda kadınlar 55 kg’da temsil eden Besra Duman, 124 kg’luk kaldırışıyla bronz madalya kazandı. 

Musashino Forest Sport Plaza’da gerçekleştirilen T.S Basketbol müsabakası sonuçları ;

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, Kanada karşısında son çeyreğe girilirken 9 sayı geride olmasına rağmen rakibini uzatma devresi sonunda 77-73 mağlup ederek ikide iki yaptı!
Ay yıldızlı sporcularımızı grubundaki üçüncü maçında İspanya ile 28 Ağustos saat 03.00’de karşı karşıya gelecek.

Yumenoshima Ranking Field’da gerçekleştirilen Okçuluk müsabakası sonuçları ;

Ay yıldızlı para okçumuz Nihat Türkmenoğlu, W1 makaralı yay kategorisinde yapılan sıralama atışlarında topladığı 661 puanla Paralimpik Oyunlar rekoru kırarak ilk sırada yer aldı. Sporcumuzun müsabakaları Pazartesi başlayacak.

Tokyo2020 Paralimpik Oyunları’nda para okçuluk sıralama atışları Ay yıldızlı Sporcularımızın elde ettikleri sonuçlara göre eşleşmeleri şu şekilde belli oldu.

Erkekler W1 Makaralı Yay

Nihat Türkmenoğlu 1.
Bahattin Hekimoğlu 5.

Erkekler Makaralı Yay Açık Sınıf
Bülent Korkmaz 13.
Murat Turan 24.

Erkekler Klasik Yay Açık Sınıf
Sadık Savaş 9.
Vedat Aksoy 25.

Kadınlar W1 Makaralı Yay
Fatma Danabaş 12.

Kadınlar Makaralı Yay Açık Sınıf
Öznur Cüre 3.
Sevgi Yorulmaz 10.

Kadınlar Klasik Yay Açık Sınıf
Yağmur Şengül 15.
Zehra Özbey Torun 18.

Tüm sporcularımızı mücadeleleri için kutluyoruz!

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P