Atıcılık milli takımı rekor kırdı
23-28 Mayıs 2012 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Atıcılık Tunuvası Frankfurt’ta yapılmıştır.

23-28 Mayıs 2012 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Atıcılık Tunuvası Frankfurt’ta yapılmıştır.
18 ülkeden 106 sporcunun katıldığı uluslararası turnuvada Milli Takımımız 1 Altın, 1Gümüş madalya ve 1 final birincilik kupası kazanırken 3 adet de Türkiye rekoru kırmıştır.
Milli Takımın başarılı sporcusu Korhan YAMAÇ;10 m. Havalı Tabanca erkeklerde Londra 2012 Paralimpik Oyunlarındaki en büyük rakipleri olan Rus ve Polonyalı rakiplerini bu sene bir kez daha geçerek birinci olurken 574 puan gibi çok yüksek bir puan elde ederek kendisine ait olan Türkiye rekorunu da kırmıştır.
50 m.Serbest Tabanca atışlarında son yıllardaki en iyi puanlarından birini elde eden Korhan YAMAÇ 537 puan 2. lik drecesini elde etmiştir. Korhan YAMAÇ aynı branşta yapılan büyük final yarışında da birinci olarak turnuvanın büyük kupasını kazanma başarısını göstermiştir.Başarılı bir diğer Milli Takım Sporcusu Savaş ÜSTÜN; 10m. yatarak havalı tüfek de 598 puan elde etmiştir. 50m. Serbest Tüfek atışlarında 585 puan elde eden Savaş ÜSTÜN her iki branşda da Türkiye rekoru kırarak büyük bir başarıya imza atmıştır.
Atıcılık Milli Takım Teknik Direktörü Tolga Oğuz KORKUSUZ takımın başarısından çok memnun olduğunu ve 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında iddialı olduklarını dile getirdi.
Federasyonumuzun 2023 yılı faaliyet programında öne çıkan bir etkinlik gerçekleşti. Para Dans Kosice 2023 Para Dance Sport World Cup Turnuvası, 15-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Slovakia’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.
Sporcular, bu prestijli turnuvada üstün bir başarı elde ettiler. Toplamda 3 altın ve 2 gümüş madalya kazanan milli sporcular, Türk bayrağını gururla temsil ettiler.
Slovakya’nın ev sahipliğindeki turnuva, dünya çapında yetenekli dansçıları bir araya getirerek büyük bir rekabetin yaşandığı bir platform oldu. Sporcular, sadece ülkemizi değil, aynı zamanda yeteneklerini tüm dünyaya gösterme fırsatı buldular.
Federasyonumuz, sporcularımızın elde ettiği bu başarıdan dolayı gurur duyuyor ve onları tebrik ediyor. Bu önemli etkinliğin, gelecekteki uluslararası müsabakalarda da başarıların habercisi olduğuna inanıyoruz. Sporcularımıza başarılarının devamını dileriz.
“Ampute futbol 2023-2024 sezonu Süper Lig fikstür çekimi 14 Eylül 2023 tarihinde saat 16:30’da YouTube üzerinden canlı yayınlanacaktır. Canlı yayın bağlantısı aşağıdaki gibidir:”
https://www.youtube.com/@bedenselengelliler
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç’u makamında kabul etti. Görüşme Bakanlık makamında gerçekleşti. Federasyon başkanı Erkoç, Gençlik ve Spor Bakanına yeni dönem faaliyetleri ve çalışma takvimi hakkında bilgiler verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Federasyon Başkanı Erkoç’u ve göreve gelen yeni yönetimini tebrik etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,’ Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu çalışmalarını yakından takip edeceğini ve önümüzdeki dönemde Federasyonun tüm bileşenleriyle ve Milli Takımlarla ses getiren başarılara imza atmasını beklediğini’ ifade etti. Bakan Bak, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın örnek bir sporsever olduğunu ve özellikle de sporda engellilerin varlığı konusundaki hassasiyetlerini’ dile getirdi. Bu doğrultuda Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Milli takımın çalışmalarını yakından birebir takip ederek uluslararası alanda Paralimpik olimpiyatlarda yeni başarılar kazanmak için gereken desteği vereceklerini söyledi.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonun kısa, orta ve uzun vadede stratejik planları ve çalışmaları hakkında Bakan Bak’ a detaylı bir sunum gerçekleştiren Başkan Erkoç, “Sayın Bakanımız bizi çok samimi ve sıcak bir ortamda karşıladı. Kendisine mütevazı kişiliğinden ve engellilerin spordaki varlığına olan duyarlılığından dolayı adeta hayran kaldık. Sayın Bakanımızın Türk Sporu ve özellikle Milli Takımlarımız adına her türlü desteği fazlasıyla verecek bir sporsever olması biz spor camiası için büyük bir öneme sahiptir. Bu, bizler için önemli bir motivasyon kaynağı oluşturacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ ın ilgi ve özverisi ile engelli sporunu en güzel yerlere getireceğimize inanıyoruz. Sayın Bakanımıza Federasyonumuza göstermiş olduğu ilgisi ve biz engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığı ve sevgisinden dolayı müteşekkirim” dedi.
Görüşme sonunda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç Bakanlık makamında hatıra fotoğrafı çektirdi.