Başkan Ergezen ve Ampute Futbol Milli Takımı Gazileri Ziyaret Etti.
İstanbul’da düzenlenen 2022 Dünya Kupasında 9 Ekim’de şampiyonluğunu ilan eden milliler, TBESF Başkanı Muaz Ergezen , Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe ve Baş Antrenör Osman Çakmak, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören gazileri ve şehit yakınlarını ziyaret etti.
Heyet, hastane bahçesinde organize edilen etkinlikte gaziler ile tek tek sohbet etti. Ardından dünya kupasıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yakın Sohbetlerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ergezen "Korkusuzlar" ismini İstiklal Marşı’nın girişindeki "Korkma" kelimesinden aldığını belirtti.
Ergezen "Hiçbir maniden, zorluktan, ‘yapamazsın, edemezsin’ diyenlerden, korkmadan sahaya çıkıp aslanlar gibi tarih yazdılar. Onun için biz bu kupayı en başta evlatlarını göremeyecek anne ve babalara, baba ve annelerini göremeyecek evlatlara, şehitlerimize armağan ediyoruz, gazilerimize armağan ediyoruz. Biz bu duygularla sahaya çıktık, bu duygularla mücadele ettik." İfadelerini kullandı.
İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe, Türk bayrağından oluşan bir plaketi, bütün takım adına Osman Çakmak’a takdim etti. Ampute Milli Futbol Takım oyuncularına da gaziler tarafından çiçek verildi.
.
EAFF 2025 Ampute Futbol Uluslar Ligi Şampiyonasının Konaklama sponsoru Sera Lake Center oldu.
11-15 Eylül 2025 tarihinde EAFF 2025 Ampute Futbol Uluslar Ligi Şampiyonası İtalya, İngiltere, Polonya ve Türkiye’nin katılımıyla Trabzon’da yapılacak. Şampiyona boyunca Ampute Futbol Milli Takımımızın kamp ve konaklama sponsoru Sera Lake Center Otel oldu.
2025 EAFF (Avrupa Ampute Futbol Federasyonu) tarafından düzenlenen Uluslar Ligi Şampiyonası 11-15 Eylül 2025 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek. Şampiyonaya, İtalya, İngiltere, Polonya ve Türkiye katılacak. Şampiyona öncesi Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Sera Lake Center otelde Ampute Futbol Türk Milli takımının konaklama sponsorluğu imza töreni gerçekleştirildi. Törene Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Altın, İzzet Soydabircan, Ampute Futbol Milli Takım Teknik Direktörü İsmail Temiz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takım Teknik Direktörü Faruk Kuduban ve Sera Lake Center Otel Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Özad, Otel Genel müdürü Ayhan Çömez, Genel müdür yardımcısı Emine Çakır katıldı. Ampute Milli Takımımıza verdikleri bu değerli destek için Sera Lake Center’a gönülden teşekkür ediyoruz.
Bu yaz, Romanya’da genç ampute futbolcuların katılacağı 8. EAFF Junior Camp düzenlenecek! ⚽💪
📍 Eforie Nord, Romanya
📅 6-10 Ağustos 2025