‘Antrenörler Engelleri Aşıyor’ semineri başladı
Antrenörler Engelleri Aşıyor…

Antrenörler Engelleri Aşıyor…
‘ANTRENÖRLER ENGELLERİ AŞIYOR’ SEMİNERİ BAŞLADI
Spor Genel Müdürlüğünün projeleri arasında yer alan ve antrenörlere yönelik olan ‘Antrenörler Engelleri Aşıyor’ eğitim semineri başladı. Yaklaşık 15 gün sürecek olan eğitimlere Masa Tenisi ve Atletizm branşlarından katılım olurken Masa Tenisinden 47 Atletizmden 87 antrenör katıldı. Bedensel engellilere yönelik olan kursun sonunda antrenörleri 1 .Kademe Bedensel Engelliler Antrenörlük belgesi almaya hak kazanacak. Öte yandan Proje kapsamında ilk olarak Bedensel Engelliler Spor Federasyonu işbirliği ile Ankara, Mersin, Kayseri, Konya, Erzincan ve Manisa illerinde 2 grup halinde 1. Kademe Yardımcı Antrenör Eğitim kursu açılacak. İlk aşamada atletizm, yüzme, atıcılık, badminton, halter, masa tenisi, okçuluk, oturarak voleybol ve tekerlekli sandalye basketbol olmak üzere 10 branşta 2 grup şeklinde kurslar verilecek. İlk grup kurs tarihi 05-16 Mart 2014, ikinci kurs tarihleri ise 16-27 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.
📢 Ampute Futbol Gelişim ve Vize Semineri Duyurusu
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Ampute Futbol 1., 2. ve 3. Kademe Antrenör Gelişim ve Vize Semineri, 24 Şubat 2025 tarihinde ZOOM üzerinden gerçekleştirilecektir.
📌 Başvuru Tarihleri: 14 – 20 Şubat 2025
📌 Başvuru Yeri: E-Devlet / Spor Bilgi Sistemi
📌 Seminer Ücreti: 750 TL (Ücret, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı’nın aşağıdaki IBAN numarasına yatırılacaktır.)
💳 IBAN: TR32 0006 2000 7110 0006 2952 85
🔹 Seminer Programı:
🕕 18:00 – 19:00 → Ampute Futbol Oyun Kuralları (Ahmet Emin Alanka)
🕖 19:00 – 20:00 → Spor Dalı Sporcu Yaralanmaları (Doç. Dr. Asuman Saltan)
🕗 20:00 – 22:00 → Futbolda Taktiksel Sistemler (Prof. Dr. Zeki Coşkuner)
Tüm antrenörlerimize duyurulur. ✅
Ampute Futbol Süper Lig 11. Hafta, 1. Lig 9. Hafta, 2. Lig 3. Hafta sonunda oluşan güncel Ceza Tahtası ve Kart Çizelgesi aşağıdaki gibidir.
Ampute Futbol Süper Lig 11. Hafta, 1. Lig 9. Hafta, 2. Lig 3. Hafta
Okan üniversitesi yılın Spor Ödüllerinde Ampute Futbol Milli Takımımız Onur Ödülü aldı. Törene Federasyon Yönetim kurulu üyesi başkanımız Musa Tahsin Doğan, Antrenörümüz İsmail Temiz, Sporcularımız Barış Telli, Serkan Dereli ve Fuat Taştan katıldı.
Türk sporuna ve engelli sporlarına önemli katkılarda bulunan, federasyonumuzun gelişimine büyük destek sağlayan Bitexen Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Federasyonumuz Yönetim Kurulu üyesi başkanımız Musa Tahsin Doğan’ın konuşmasında, Okan Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen bu prestijli Spor Ödülleri’nde Ampute Futbol Milli Takımımıza “Onur Ödülü”nün layık görülmesinden büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu kıymetli ödül için üniversite yönetimine, emeği geçen herkese ve bizleri destekleyen tüm spor severlere içtenlikle teşekkür ederiz.
Bizler, Avrupa ve Dünya şampiyonu bir takım olarak sahada sadece zaferler kazanmak için değil, aynı zamanda azmin, mücadelenin ve asla pes etmemenin en güçlü temsilcileri olmak için varız. Türkiye’yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek, genç sporcularımıza ilham vermek ve engellerin sadece zihinlerde olduğuna dair güçlü bir mesaj vermek en büyük motivasyon kaynağımızdır.
Bu ödül, sadece bugüne kadar elde ettiğimiz başarıların bir nişanı değil, aynı zamanda gelecekteki hedeflerimiz için daha da büyük bir sorumluluk almamız gerektiğinin bir göstergesidir. Desteklerinizle, Türkiye’yi ve Ampute Futbolunu daha da yukarılara taşımaya devam edeceğiz.
Bu anlamlı ödül için tekrar teşekkür ediyor, tüm sporculara ve spor camiasına başarılar diliyoruz.