TBESF NEWS
TBESF Para-Yelken Türkiye Şampiyonası – Milli Takım Seçmeleri

Yarışlar her kulüpten en fazla 5 sporcunun katılımına açıktır.
Yarışın formatı, ek yarış talimatı ile kayıt günü bildirilecek ve sporculara anlatılacaktır.
Yarışlar 3 kategoride gerçekleşecektir.
Erkekler/Genel
Kadınlar (yeterli sayı olmaması durumunda genel klasmanda yarışacaklardır)
Gençler
3.KAYITLAR
3.4 Ön Kayıtlar aşağıdaki kafile katılım formunu il müdürlüğünden ilgi tutarak tarihleri güncel bir şekilde en geç 30 Mayıs 2023 Saat: 17.00’a kadar tbesf@tbesf.org.tr mail adresine bildirilerek yapılacaktır. Kayıt yaptıran sporcuların isimleri TBESF resmi web sitesi (https://www.tbesf.org.tr/) üzerinden ilan edilecektir.
3.5 2023 yılı vizeli Lisansı olmayan sporcuların kayıtları kabul edilmeyecek ve yarışlar katılamayacaklardır.
Yarış Üssü
KOCAELİ
Daha sonra bildirilecektir.
Konaklama sponsor tarafından karşılandığından il dışından katılanlara yol ücretleri ve yol yevmiyeleri merkezden ödenecektir.
7.YARIŞ TALİMATLARI
Yarış Ofisi Duyuru Panosunda asılacaktır.
UYGULANACAK ROTALAR Ek Yarış Talimatı ile birlikte Duyuru Panosunda ilan edilecektir.
8.1. RRS Bölüm 2 Kurallarının ihlalinde, Kural 44 uygulanacaktır.
8.2. Protesto Kurulunun kararları RRS 70.5 gereği nihaidir, temyiz edilemez.
8.3. Yarışlar öncesinde, esnasında ve sonrasında Yarış ve Protesto Kurulları, antrenör botlarını kontrol edebilir. Talimata uygun donanımı bulunmayan antrenörlerin görev yapmalarını engelleyebilir.
9.SORUMLULUK
Yarışmacılar tamamen kendi şahsi sorumlulukları altında yarışa katılırlar. TBESF, Yarış Kurulu ve organizatör, yarıştan önce, yarış esnasında ve sonrasında oluşacak her türlü can ve mal hasarından ve/veya kaybından ötürü sorumluluk kabul etmez. Yarışa kaydını yaptıran her yarışmacı bu hususu peşinen kabul eder.
9.1. 18 yaşından küçük sporcuların kayıt formunda kendi imzasının yanı sıra velisinin ve/veya idarecisinin imzasının da bulunması zorunludur.
10.DİĞER HUSUSLAR
10.1. 2023 yılında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası ile ilgili tarih ve yer bilgileri henüz kesin olmayıp, World Sailing tarafından açıklandığında sporcu ve antrenörlere bildirilecektir.
10.2. Görevli hakemlerin konaklama ve yemekleri TBESF/Sponsor tarafından karşılanacak olup günlük hakem harcırahları Türkiye Yelken Federasyonu Hizmet Bedelleri baz alınarak yarış sonrasında hesaplarına yatırılacaktır.
10.3. Yarış öncesinde yapılacak kamp için gerekli bilgiler ve açıklama Ek.1 de belirtilmiştir.
Yarış sonuçlarına göre genel sıralamada en iyi ilk 1 Erkek ve 1 Kadın sporcu Milli Takıma seçilerek uluslararası yarışlara (Dünya Şampiyonası) katılacaktır.
1/2 Genç sporcu için kontenjan açılabilecek ve TBESF yarışlara, seçme sisteminde belirtilen sporcu kontenjanı kullanma hakkını saklı tutacaktır.
TBESF Yarış yerindeki hava şartlarına göre sporcu sayısını azaltma hakkını saklı tutacaktır.
Katilim-formu-kafile-listesi-1
TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç, Ampute Milli Takımı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Avrupa Şampiyonası kupasını takdim etmesiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.
Erkoç, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanı yardımcımız Hamza Yerlikaya’ya teşekkür ederek, engelli sporlarına sağlanan desteğin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. Erkoç şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, engelli bireylerin spora kazandırılması ve topluma entegrasyonunda her zaman bizlerin yanında oldu. Hem manevi desteği hem de sağlanan imkânlar sayesinde sporcularımız kendilerine güvenerek büyük başarılara imza attılar. Ampute Milli Takımımızın kazandığı bu tarihi başarı, sadece bir spor zaferi değil; aynı zamanda engelli bireylerin doğru destek ve fırsatlarla neler başarabileceğinin somut bir göstergesidir.”
Ayrıca, engelli sporlarının gelişimi için yapılan çalışmalara dikkat çeken Erkoç, federasyon olarak bu konuda kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti:
“Federasyonumuzun en büyük hedefi, engelli bireylerin hayatın her alanında aktif ve üretken bireyler olmasını sağlamaktır. Spor, onların hayata tutunmaları ve kendilerini ifade etmeleri için güçlü bir araçtır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, engelleri aşmak için birlik olmak gerekiyor. Bu birlik ruhuyla Ampute Milli Takımımızın aldığı Avrupa Şampiyonası kupasını bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim etmekten büyük gurur duyuyoruz.”
Ankara’da The Green Park Otel’deki genel kurulda mevcut başkan Alpaslan Erkoç, seçime tek aday girdi.
Genel kurul gündeminin oylanmasının ardından yapılan seçimde 95 delege oy kullandı. Alpaslan Erkoç, 92 oy alarak yeniden başkan oldu. 3 oy geçersiz sayıldı.
Erkoç, seçimden sonra camiaya seslenerek delegelere teşekkür etti.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun büyük bir camia olduğunu ve hizmete devam edeceğini belirten Erkoç, “Allah’ın izniyle güzel işler yapacağız.” dedi.