BİZİ TAKİP ET!

“Olimpiyat Oyunları Siyasete Alet Edildi”

“5 kez aday olduk; ancak en iyi hazırlığı 2020 İstanbul için yapmıştık. Ne yazık ki kaybettik”…

Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nı izlemek için Adana’da bulunan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, olimpiyat oyunlarının siyasete alet edildiğini öne sürerek, “5 kez aday olduk; ancak en iyi hazırlığı 2020 İstanbul için yapmıştık. Ne yazık ki kaybettik” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm bakanlar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yönetici ve üyelerinin, iş dünyası, federasyon başkanları, sporun diğer taban birliklerinin tek yumruk olarak 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları için iyi bir hazırlık gerçekleştirdiklerini anımsatan Şerefhan, şöyle devam etti:

“Spor tarihimizde olimpiyat oyunlarına 5 kez aday olduk; ancak en iyi hazırlığı 2020 İstanbul için yapmıştık. Ne yazık ki kaybettik. AB üyeliğimize sürekli takoz koyan dış kaynaklı güçler, olimpiyat almamızı da engellediler. Türk halkının yüzde 90’ı olimpiyat yapılmasını arzuluyorlardı. Olimpiyat Oyunları sayesinde tesisler miras olarak gelecekteki gençlere kalacaktı. Sadece bedensel engelliler değil, tüm engelliler toplumla entegre olacak, daha büyük kesim sporla tanışacaktı. 2020 Olimpiyat Oyunlarını gerçekten İstanbul hak etmişti. Tarih, tamamen siyasi davranan Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerini affetmeyecek.”

“2024’E YENİDEN ADAY OLMALIYIZ”

Olimpiyat oyunlarının peşini bırakmamak gerektiğinin altını çizen Şerefhan, “Başbakan Erdoğan, aynı heyecan ve ekiple 2024 adaylığımız için gerekli başvuruyu yapmalıdır. Bu işte küsmek, yorulmak, darılmak olmaz. Türkiye’nin büyük devlet olduğunu herkes biliyor. Kıl payı kaçırdığımız 2020 Olimpiyat Oyunlarını 2024’te kesin alırız” diye konuştu.

Türkiye’nin tüm uluslararası organizasyonlardan iyi puan aldığını ifade eden Şerefhan, Adana’da 5 kıtadan 12 ülkenin katıldığı Dünya Gençler Tekerlekli Basketbol Şampiyonası’na katılan ülkelerin, tesis, ulaşım, beslenme ve diğer konularda çok mutlu olduklarını, 5 yıldızlı otelde konakladıklarını, ülkelerine döndüklerinde Türk konukseverliğini unutmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Duyurular

Ampute Futbol Genç Milli Takımımız Hazırlık Kampında!

Ampute Futbol Genç Milli Takımımız Hazırlık Kampında

Ampute Futbol Genç Milli Takımımız, İstanbul’da düzenlenecek olan Para Gençlik Oyunları kapsamındaki Discovery Programı çerçevesinde, Polonya Genç Milli Takımı ile oynayacağı dostluk maçları öncesinde Sakarya’da hazırlık kampına girdi.

Hazırlık kampı süresince teknik ve taktik antrenmanlara ağırlık veren genç millilerimiz, fiziksel dayanıklılık, takım uyumu ve maç kondisyonu üzerine yoğun bir çalışma programı uyguluyor. Kampta ayrıca bireysel performans testleri ve maç analizleriyle oyuncuların gelişimleri detaylı bir şekilde takip ediliyor.

25 ve 26 Temmuz tarihlerinde saat 19.00’da oynanacak iki dostluk maçı, Federasyonumuzun resmi YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ İRADE GÜNÜ!

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURUSU

Millî Savunma Bakanlığı Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu yayınlanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde nitelikli sporcu istihdamını artırmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Gücü Komutanlığı spor takımlarında yer almak üzere, Millî Savunma Bakanlığı Deniz   ve   Hava   Kuvvetleri   Komutanlıkları   Sözleşmeli   Er   Başvuru   Kılavuzu “https://personeltemin.msb.gov.tr”  resmî  internet  adresinde  yayımlanmıştır.

 

Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ

 

 

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu