Para Masa Tenisi Dünya Şampiyonasından 9 Madalya ile Dönüyoruz!
İspanya,Granada’da 12 Kasım’da sona erecek, Para Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nın 6.gününde Kübra Korkut Altın , Ali Öztürk Gümüş, Merve Cansu Demir, Neslihan Kavas ve Nesim Turan ise bronz madalya kazandı. Organizasyona 51 ülkeden 326 oyuncu katıldı.
Altın:
Kadınlarda İlk Dünya Şampiyonu Kübra Korkut!
İspanya Granada’da Para Masa Tenisi Dünya Şampiyonası Tek Kadınlar Sınıf 7 finalinde Hollandalı Kelly Van Zon’u 3-1 ile geçen Kübra Korkut Türkiye tarihinde bir ilki başardı. Korkut’un kazandığı altın madalya aynı zamanda bir kadın sporcunun Para Masa Tenisi Dünya Şampiyonalarındaki ilk altın madalya oldu.
Gümüş:
Tek Erkekler Sınıf 5 finalinde Ali Öztürk, Alman Valentin Baus ile karşılaştı. Mücadeleden 3-1 yenik ayrılan Öztürk dünya ikincisi oldu.
Bronz
Tek Kadınlar Sınıf 9 kategorisinde Neslihan Kavas, Li Na Lei ile karşılaştı mücadeleden 3-0 mağlup ayrılan Kavas bronz madalya kazandı.
Tek Erkekler Sınıf 4 kategorisinde Nesim Turan, Fransız Maxime Thomas ile karşılaştı. Müsabakadan 3-0 mağlup ayrılan temsilcimiz bronz madalyanın sahibi oldu.
Tek Kadınlar Sınıf 10 kategorisinde Merve Cansu Demir, Polonyalı Natalia Partika ile karşılaştı. Mücadeleden 3-0 yenik ayrılan Demir bronz madalya kazandı.
Şampiyonanın 5.gününde Abdullah Öztürk-Nesim Turan, Merve Cansu Demir- Neslihan Kavas ve Abdullah Öztürk- Nergiz Altıntaş takımlarımız 3 bronz madalya kazanmıştı.
İrem Oluk’un geçtiğimiz gün kazandığı bronz madalya ile birlikte Türkiye Bedensel Engelliler Para Masa Tenisi sporcuları 1 altın 1 gümüş 7 bronz toplamda 9 madalya kazanarak Dünya Şampiyonasını noktaladı.
TBESF Başkanı Muaz Ergezen Sporcuları kutladı.
Sporcularımız, Paris Paralimpik Oyunları yolunda iyi bir sınav verdi. Federasyonumuz tarihinde ilk defa kadın bir sporcumuzun Para Masa Tenisi branşında dünya şampiyonu olması ayrı bir gurur kaynağı. Sert ve zorlayıcı geçen antrenmanlar sonucu İspanya’da, Türkiye’yi başarı ile temsil eden kafilemizi kutluyorum’’ifadelerini kullandı.
SÜPER LİG 15.HAFTA, 1.LİG 13. HAFTA HAKEM VE GÖZLEMCİ ATAMALARI AŞAĞIDADIR.
SÜPER LİG 15.HAFTA, 1.LİG 13. HAFTA HAKEM VE GÖZLEMCİ ATAMALARI
Ampute Futbol Süper Lig 14. Hafta, 1. Lig 12. Hafta, 2. Lig 5. Hafta sonunda oluşan güncel Ceza Tahtası ve Kart Çizelgesi aşağıdaki gibidir.
Ampute Futbol Süper Lig 14. Hafta, 1. Lig 12. Hafta, 2. Lig 5. Hafta
Türkiye Güreş Federasyonu’nun İftar Programında Spor Camiası Bir Araya Geldi.
Türk Sporuna Gecesini gündüzüne katıp çalışmalarıyla büyük katkılar veren Asrın Güreşcisi Değerli Bakan Yardımcımız kıymetli büyüğümüz Sayın Hamza Yerlikaya,Federasyon Başkanımız Sayın Alpaslan Erkoç,Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül,İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sayın Dursun Gözel ve Milli Sporcular katıldı.
Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen programda,Sporun birlik ve beraberlik ruhuna katkı vurgusu yapıldı.