BİZİ TAKİP ET!

TBESF HABER

TS Basketbol Kıtalararası Kupası başlıyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası’nın ilki bu yıl ülkemizde düzenleniyor. 1-4 Haziran tarihleri arasında Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleşecek müsabakalarda son paralimpik oyunları şampiyonu ABD’nin yanı sıra Japonya, Türkiye ve Avustralya kupa için ter dökecek.

Organizasyon, A Milli Takımımız için 8-20 Ağustos tarihlerinde Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na da hazırlık niteliği taşıyor.

Kıtalararası Kupa için heyecanlı olduklarını belirten A Milli Takım Antrenörümüz Remzi Sedat İncesu şu ifadeleri kullandı: “ Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya arenasında ilk 4 takım içinde gördüğümüz ve daima zirveyi zorlayan Basketbol A Milli Takımımız, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecek dünya şampiyonası öncesinde tekerlekli sandalye basketbolun en önemli ekollerini ve kendi kıtalarının en iyi takımlarıyla karşılaşacak. Önceki yıllarda Japonya’da düzenlenen kulüpler kıtalararası şampiyonasını, bu yıl milli takımlar düzeyinde Türkiye’de düzenliyoruz. Mini bir dünya kupası niteliği taşıyan bu turnuvayı ülkemize kazandırmak ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. İlerleyen günlerde
Hollanda Rotterdam’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda final oynayarak 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na katılım hakkı kazanmayı hedefliyoruz.”

Müsabaka Programı:

1 Haziran Perşembe
Türkiye – Avustralya
ABD – Japonya

2 Haziran Cuma
Japonya – Avustralya
ABD – Türkiye

3 Haziran Cumartesi
Türkiye – Japonya
Avustralya – ABD
4 Haziran Pazar
Grup üçüncüsü – Grup dördüncüsü
Grup lideri – Grup ikincisi

A Milli Takım kafilemiz ise şu isimlerden oluşmaktadır:
A Milli Takım Baş Antrenörü – Remzi Sedat İncesu
Yardımcı Antrenörler – Zeki Karateke, Muharrem Karakafa, Kaan Dalay ve Ali Reyhani
Fizyoterapist – Burhan Polat
Mekaniker – Akın Göl
Sporcular Fikri Gündoğdu, İsmail Ar, Baran Oğuz, Mahsum İpekişen, Uğur Toprak, Rıdvan Aksoy, Ferit Gümüş, Zafer Gültekin, Ahmet Efetürk, Enes Bulut, Kemal Kaan Şafak, Mücahit Günaydın, Bulut Atabey, Özgür Gürbulak, Mahmut Açıkgöz ve Semih Görkem Kıyar

Duyurular

YALOVA İL ÖZEL İDARESİ BAŞKANI SOYGÜZEL’DEN, TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER FEDERASYONUNA NEZAKET ZİYARETİ

YALOVA İL ÖZEL İDARESİ BAŞKANI SOYGÜZEL’DEN, TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER FEDERASYONUNA NEZAKET ZİYARETİ

Yalova İl Özel İdaresi Başkanı Hasan Soygüzel, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu başkanı Alpaslan Erkoç’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında bedensel engelli sporcuların desteklenmesi ve sporun toplumdaki engelleri aşmadaki rolü üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Soygüzel, engelli bireylerin spor faaliyetlerine katılımını artırmaya yönelik projelerin tüm yerel ve kamu idarelerince olabildiğince desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bu alandaki çalışmaların toplumun için önemine değinerek kendi üzerine düşen her türlü fedakarlığı ve sorumluluğu seve seve yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Federasyon başkanı Erkoç, “Yalova’mızın hatta Türkiye’nin en çalışkan yerel idarecilerinden biri olan Soygüzel başkanımızı Federasyonumuzda ağırlamak bizleri mutlu etmiştir. Çeşitli platformlarda bir araya gelerek sayın Başkanımızın bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyoruz. Kendisi gerçek bir engelli dostu aynı zamanda gönül insanıdır. Kendisini sosyal sorumluluk ve kamu faaliyetleri alanına vakfetmiş çok değerli bir büyüğümüzdür. Bu bağlamda bizlere birçok alanda önemli katkılar sağlamıştır. Ben huzurlarınızda sayın Başkan’a bizlere verdiği önem ve sağladığı katkılardan ötürü teşekkür etmek istiyorum. Bizlere her zaman önemli destekler ve katkılar sağlayan başkanımızın nezaket ziyareti bizleri ayrıca ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendilerine çok ama çok teşekkür ederim” dedi.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL GÜNCEL KART ÇİZELGESİ

Ampute Futbol Süper Lig 17. Hafta, 1. Lig 15. Hafta, 2. Lig 7. Hafta sonunda oluşan güncel Ceza Tahtası ve Kart Çizelgesi aşağıdaki gibidir.

 

Ampute Futbol Süper Lig 17. Hafta, 1. Lig 15. Hafta, 2. Lig 7. Hafta

 

 

 

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

EAFF Uluslar A Ligi Öncesi Trabzon’da Protokol Ziyaretleri

EAFF Uluslar A Ligi Öncesi Trabzon’da Protokol Ziyaretleri

 

Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Başkanı Mateusz Widlak,Sekreter Bogusia Smolarek, Trabzon Büyükşehir Ampute Futbol Antrenörü Faruk Kuduban ve Federasyonumuz Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Altın ile İzzet Soydabircan, 11-15 Eylül tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek EAFF Uluslar A Ligi organizasyonu öncesinde bir dizi önemli ziyarette bulundu.

 

Ziyaret kapsamında heyet, Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret ederek bordo-mavili kulübün Genel Sekreteri Sami Karaman ve Genel Saymanı Derviş Köz ile bir araya geldi. Görüşmede, milli karşılaşmaların Papara Park’ta oynanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaretin sonunda Mateusz Widlak ve Bogusia Smolarek’e isme özel Trabzonspor forması hediye edildi.

 

Heyet daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret ederek organizasyon hakkında bilgi verdi, iş birliği ve destek konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Son olarak Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ile bir araya gelen heyet, organizasyonun hazırlık süreci ve Trabzon’un bu önemli turnuvaya ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla duyulan memnuniyeti paylaştı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu