BİZİ TAKİP ET!

TBESF HABER

Türkiye 12: – Azerbaycan: 1

Türkiye, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda Azerbaycan’ı 12-1 Mağlup Etti

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, grup ikinci maçında Azerbaycan’ı 12-1’lik skorla hezimete uğrattı. Türkiye, bu galibiyetle turnuvada iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Maç Özeti

Türkiye, maçın başından sonuna kadar üstün bir performans sergiledi. Goller peş peşe geldi ve takımımız sahadan farklı bir skorla ayrıldı. Maçın yıldızlarından Ömer Güleryüz, hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekti. İşte Türkiye’nin golleri ve gol dakikaları:

  • Ömer Güleryüz: 2′, 11′, 23′
  • Muhammed Yeğen: 5′, 15′
  • Kemal Güleş: 7′
  • Gurban Aliyev (kendi kalesine): 25′
  • Serkan Dereli: 30′
  • Savaş Kaya: 36′
  • Fatih Şentürk: 39′
  • Barış Telli: 44′, 47′

Azerbaycan’ın tek golü ise 21. dakikada Eshgin Huseyinov’dan geldi.

TBESF HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Avrupa Kupası ve Ampute Milli Takım Forması Takdim Edildi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç, Ampute Milli Takımı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Avrupa Şampiyonası kupasını takdim etmesiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Erkoç, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanı yardımcımız Hamza Yerlikaya’ya  teşekkür ederek, engelli sporlarına sağlanan desteğin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. Erkoç şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, engelli bireylerin spora kazandırılması ve topluma entegrasyonunda her zaman bizlerin yanında oldu. Hem manevi desteği hem de sağlanan imkânlar sayesinde sporcularımız kendilerine güvenerek büyük başarılara imza attılar. Ampute Milli Takımımızın kazandığı bu tarihi başarı, sadece bir spor zaferi değil; aynı zamanda engelli bireylerin doğru destek ve fırsatlarla neler başarabileceğinin somut bir göstergesidir.”

Ayrıca, engelli sporlarının gelişimi için yapılan çalışmalara dikkat çeken Erkoç, federasyon olarak bu konuda kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti:

“Federasyonumuzun en büyük hedefi, engelli bireylerin hayatın her alanında aktif ve üretken bireyler olmasını sağlamaktır. Spor, onların hayata tutunmaları ve kendilerini ifade etmeleri için güçlü bir araçtır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, engelleri aşmak için birlik olmak gerekiyor. Bu birlik ruhuyla Ampute Milli Takımımızın aldığı Avrupa Şampiyonası kupasını bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim etmekten büyük gurur duyuyoruz.”

OKUMAYA DEVAM ET

TBESF HABER

Alpaslan Erkoç, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun başkanlığına yeniden seçildi.

Ankara’da The Green Park Otel’deki genel kurulda mevcut başkan Alpaslan Erkoç, seçime tek aday girdi.

Genel kurul gündeminin oylanmasının ardından yapılan seçimde 95 delege oy kullandı. Alpaslan Erkoç, 92 oy alarak yeniden başkan oldu. 3 oy geçersiz sayıldı.

Erkoç, seçimden sonra camiaya seslenerek delegelere teşekkür etti.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun büyük bir camia olduğunu ve hizmete devam edeceğini belirten Erkoç, “Allah’ın izniyle güzel işler yapacağız.” dedi.

OKUMAYA DEVAM ET

TBESF HABER

3.Kez AVRUPA ŞAMPİYONUYUZ

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P