BİZİ TAKİP ET!

Yüzmede iki final

Londra Paralimpik Oyunları’nın dokuzuncu gününde yüzme elemelerinde iki sporcumuz havuza girdi.

Beytullah Eroğlu, erkekler 50 metre kelebekte üçüncü seride yarıştı. Sporcumuz, 42 saniye 27’lik derecesiyle serisinde ikinci, genel klasmanda 20 sporcu arasında 7’nci olarak adını finale yazdırdı.

Bu arada ilk seride yüzen Slovenyalı Darko Duric, 40 saniye 99’luk derecesiyle S4 sınıfı dünya rekoruna imza atarken, ikinci seride mücadele eden ve finale ilk sırada çıkan Birleşik Amerikalı Roy Perkins, 34 saniye 53’le S5 sınıfı paralimpik rekoru kırdı.

Erkekler S5 sınıfı 50 metre kelebekte final yarışı bu akşam saat 21:21’de yapılacak.

Yüzmedeki diğer sporcumuz Özlem Baykız da S6 sınıfı 50 metre kelebekte ilk sekize girerek Londra’da üçüncü finalini yüzmeye hak kazandı.

İlk seride yarışan Özlem, 41 saniye 05’lik derecesiyle serisinde dördüncü, toplam 15 sporcu arasında sekizinci sırayı aldı.

Bu dalda da elemeler rekor getirdi. Ukraynalı Oksana Khrul, 36 saniye 96’lık derecesiyle yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Bayanlar S6 sınıfı 50 metre kelebek finali, bu akşam saat 20:30’da yüzülecek.

Duyurular

Millilerimiz Avrupa Şampiyonası’nda Üçüncü Maçına Çıkıyor!

Millilerimiz Avrupa Şampiyonası’nda Üçüncü Maçına Çıkıyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’ndaki üçüncü maçında Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Tarih: 12 Ekim Pazar
Saat: 10.30
Rakip: Almanya

Milli takımımıza Avrupa Şampiyonası’nda başarılar dileriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Türk Hakemler Women Camp’te Görev Aldı!

Türk Hakemler Women Camp’te Görev Aldı

9-12 Ekim 2025 tarihleri arasında Yalova’da düzenlenen Women Camp, 9 farklı ülkenin katılımıyla uluslararası düzeyde gerçekleştirildi.

Kampa Türkiye’den Ampute Futbol Hakemlerimiz;  Gözde Bedir, Gülden Rençber ve Fırat Acaroğlu davet edilerek organizasyon boyunca maçlarda  görev yaptılar.

Hakemlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

A Milli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, İspanya’ya 1 Sayı Farkla Mağlup Oldu!

Bosna Hersek’in Saraybosna kentinde düzenlenen IWBF Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, turnuvadaki ikinci maçında İspanya ile karşı karşıya geldi.

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada millilerimiz, son saniyelere kadar mücadeleyi bırakmadı ancak sahadan 56-55’lik skorla mağlup ayrıldı.

Turnuvadaki mücadelesine devam eden ay-yıldızlı ekibimiz, üçüncü maçında 12 Ekim Pazar günü TSİ 10.30’da Almanya ile karşılaşacak.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu