BİZİ TAKİP ET!

16. Para Atletizm Tunus Grand Prix Sona Erdi

23-29 Haziran tarihlerinde düzenlenen 16. Para Atletizm Tunus Grand Prix sona erdi. World Para Atletics serisinin 5. ayağı ayrıca para Atletizm branşında en eski ve köklü organizasyonlarından biri olan Grandprix’e 27 ülkeden 450 sporcu katıldı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Para Atletizm Milli takımı 4 Altın, 4 Gümüş, 1 Bronz toplamda 9 madalya ile yarışmayı noktaladı.

Yüksek atlama kategorisinde Abdullah Ilgaz 1.93’lük derecesi ile Türkiye rekoru kırdı ve yarışmayı 1. sırada tamamlayarak altın madalya kazandı. Gökhan Akın ise kendi en iyi derecesini egale ederek 3.oldu ve bronz madalya kazandı. Muhammet Khalvandi 51.33 metre cirit atarak Dünya Rekorunun 9 cm gerisinde kaldı. En yakın rakibine 7 metre 27 santimetre fark atan Khalvandi altın madalya kazandı. Dünya sıralamasında yılın en üst basamağına çıktı.

Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Acet ile birlikte yarıştığı 400 Metre kategorisinde 1.01.13’lük derecesi ile birinci olurken Zeynep Acet 1.08.20’lik derecesi ile ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Erkekler Cirit atmada Muhsin Kaedi 31.64 metrelik derecesi ile sıralamada ikinci olarak gümüş madalya kazandı. 100 Metre Kadınlar kategorisinde Zübeyde Süpürgeci Altın madalya alırken Zeynep Acet yarışmayı 2.sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Son gün yapılan cirit atma yarışmasında umut vadeden genç sporcumuz Gürkan Uncuoğlu kendi en iyi derecesini yaparak 2.oldu.

TBESF Başkanı Muaz Ergezen Sporcuları kutladı.
Ergezen, ’’Tunus’ta büyük bir başarıya imza atan Para Atletizm Milli Takımımızı kutluyorum. Birbirinden zor ve meşakkatli kategorilerde alınan bu başarılar tesadüf değil. Arkasında durmadan çalışmanın ve gayretin izleri var. Biz tam bir spor ülkesiniz, her branşta her yarışmada ödüllerin en büyük adayı biziz. Sıkı çalışarak kazanılan bu başarı için bütün kafilemizi kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

Duyurular

Grup Maç Programı

Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası Grup Maç Programımız;

2 Haziran 17:00 (TSI) Türkiye – İsrail

3 Haziran 13:00 (TSI) Azerbaycan – Türkiye

4 Haziran 15:00 (TSI) Türkiye – İrlanda

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

SON 30 GÜN

“Heyecan dorukta! Son 30 gün! Ampute Futbol Türkiye Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasında İsrail, Azerbaycan ve İrlanda ile mücadele edeceğimiz grup aşaması için geri sayım başladı. 1-9 Haziran tarihleri arasında Fransa’nın Evian kentinde heyecan dorukta olacak.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Ampute Futbol Milli Takımı, Titanic Deluxe Belek Otel’e Teşekkür Ediyor

Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında gerçekleştirdiği kamp sürecinde Titanic Deluxe Belek Otel’e teşekkürlerini iletiyor.

Federasyon başkanımız ve Milli Takım antrenörümüz İsmail Temiz’in nezaretinde gerçekleşen kamp sürecinde, Titanic Deluxe Belek Otel’in misafirperverliği ve özenli hizmetleri, takımımızın verimli bir şekilde hazırlanmasına katkı sağladı.

Otel yönetim kurulu başkanı, müdürü ve tüm çalışanlarına takımımız adına teşekkür ederiz. Sıcak karşılamalarınız, konforlu konaklama imkanları ve kusursuz hizmet anlayışınız, takımımızın kamp sürecini daha da anlamlı hale getirdi.

Milli takım Antrenörümüz İsmail Temiz, otel müdürüne takım forması hediye ederek gösterdiğimiz memnuniyeti dile getirmek istiyoruz. Bu nazik jest, takımımızın kamp sürecindeki mutluluğunu ve memnuniyetini ifade etmek adına önemli bir adım oldu.

Titanic Deluxe Belek Otel, sağladığı harika ortamıyla, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürebilmesi için gerekli olanakları sağladı.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P