BİZİ TAKİP ET!

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım Kampı Tamamlandı

15-28 Temmuz Yüzme Milli Takım Kampı tamamlandı…

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım Kampı Tamamlandı   

     Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası ve milli takım alt yapısının oluşturulması için 15 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul’da başlayan milli takım ve deneme kampı bugün itibariyle tamamlandı.

     Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 50 kişilik sporcu kafilesi, Milli takım kampına davet edilen Antrenörler tarafından çalıştırıldı. S1 ve S10 arasındaki engelleri bulunan yüzücüler Milli Takım antrenörleri Saliha Altaylı, Abdullah Duran Arslan, Kerem Arda, Şule Şenyoğurtçu, Baykal Karataş, Fuat Özsaatçı, İbrahim Kaç, İsmet Ayık ve Barış Özgü nezaretinde kendilerine öngörülen antrenman programlarını büyük bir titizlikle yerine getirdiler. Sporcular çeşitli engellerine aldırış bile etmeden günde iki antrenman ile kamptaki çalışmalarını büyük bir hırsla devam ettirdiler. Özellikle salon çalışmalarındaki vücut direncini arttırmaya yönelik çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlayan engelli milli takım sporcuları üç saat boyunca tüm disiplinlerde yüzerek derecelerini arttırmaya çalıştılar.

     TRT kamptan Canlı yayın yaptı:Kampın engelli yaşamı açısından önem taşıması Devlet televizyonu olan TRT’nin gözünden kaçmadı. Trt 3 Kamptan 3G aracılığı ile canlı yayına bağlanarak Milli Takım Antrenörleri Saliha Altaylı, Kerem Arda ve de Milli Sporcular Beytullah Eroğlu ve Şebnem Güre ile kamp hakkında röportaj yaptı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yüzme Şubesi Branş Sorumlusu Cengiz Altaylı, milli takım kampının Ağustos ayındaki dünya şampiyonası ve Eylül ayında Mersin’de yapılması ön görülen Türkiye Şampiyonası öncesinde önemli bir hazırlık süreci içerdiğine işaret ederek;“Geçtiğimiz Mart ayı başında yaptığımız Türkiye Şampiyonasında derece yapan tüm sporcularımızı bu kamp çerçevesinde bir araya getirdik. Kamp süresince sporcularımızın bireysel becerilerinin arttırılması,kuvvetlenmesi,yüzme tekniklerinin milli takım antrenörlerince kazandırılması gibi önemli programları kendilerine verdik. Gerek Yurt içi gerekse yurt dışında yapılacak olan yarışmalarda uyulacak kurallarla ilgili seminerler de veriyoruz. Tabiki kampın en büyük özelliği tüm sporcuların birbirleriyle kaynaşıp birbirini yakından tanımasıdır. Hedefimiz Beytullah Eroğlu, Şebnem Güre ve Alper Ceylantepe gibi milli sporcu sayısını arttırmaktır. Bununla ilgili tüm illerde yüzme sporuna yatkın engellileri taramadan geçirip bu sayıyı çoğaltacağız.

     Milli Takım kampı aynı zamanda milli takımın iskeletini oluşturmaktır” dedi. Milli takım kampı boyunca tüm milli ve aday sporculara havuz ve kara antrenmanlarının yanında seminerler ile mental gelişimlerini arttırıcı programlar da hazırlandı. Antrenman aralarında birer saatlik uygulanan bu programlarda sporcu beslenmesi, spor ve psikoloji, oyun kuralları, antrenör- sporcu- veli ilişkileri, eğitsel oyunlar v.b konular yer aldı.


Duyurular

Ampute Futbol Milli Takımı, Titanic Deluxe Belek Otel’e Teşekkür Ediyor

Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında gerçekleştirdiği kamp sürecinde Titanic Deluxe Belek Otel’e teşekkürlerini iletiyor.

Federasyon başkanımız ve Milli Takım antrenörümüz İsmail Temiz’in nezaretinde gerçekleşen kamp sürecinde, Titanic Deluxe Belek Otel’in misafirperverliği ve özenli hizmetleri, takımımızın verimli bir şekilde hazırlanmasına katkı sağladı.

Otel yönetim kurulu başkanı, müdürü ve tüm çalışanlarına takımımız adına teşekkür ederiz. Sıcak karşılamalarınız, konforlu konaklama imkanları ve kusursuz hizmet anlayışınız, takımımızın kamp sürecini daha da anlamlı hale getirdi.

Milli takım Antrenörümüz İsmail Temiz, otel müdürüne takım forması hediye ederek gösterdiğimiz memnuniyeti dile getirmek istiyoruz. Bu nazik jest, takımımızın kamp sürecindeki mutluluğunu ve memnuniyetini ifade etmek adına önemli bir adım oldu.

Titanic Deluxe Belek Otel, sağladığı harika ortamıyla, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürebilmesi için gerekli olanakları sağladı.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Türkiye: 6 – Özbekistan: 1

İkinci Hazırlık karşılaşmasında Asya kıtasının güçlü ekiplerinden Özbekistan ile karşı karşıya gelen Ampute Futbol Milli takımımız, Rahmi, Ömer ve Fatih Şentürk’ün attığı ikişer golle sahadan 6-1 üstün ayrıldı. Böylelikle İngiltere’den sonra ikinci hazırlık maçımız olan Özbekistan Milli takımını da yenmeyi başardık.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Vefat&Başsağlığı

Manisa bölgesi klasman hakemimiz Yusuf Bulut’u antrenmanda geçirdiği kalp krizi nedeniyle maalesef kaybettik camiamızın başı sağolsun.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P