BİZİ TAKİP ET!

Genç milli ampute futbolcularımız, eşitlik için Süper Kupa’da!

Genç milli ampute futbolcularımız, eşitlik için Süper Kupa’da!

Genç futbolcularımızdan Bob Marley şarkısı

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi kupası sahibi Chelsea takımlarının, 2019 UEFA Süper Kupa için İstanbul Vodafone Park’ta karşılaştığı mücadele öncesinde gerçekleştirilen seremonide genç milli ampute futbolcularımız, TRT İstanbul Radyosu Çoksesli Çocuk Korusu ile Bob Marley’in "Three Little Birds" adlı şarkısını seslendirdi.

Açılış seremonisi için tıklayınız. 


Genç millilerimiz, Liverpool antrenmanına katıldı 

Genç millilerimiz, 2019 UEFA Süper Kupa maçı öncesinde ise son çalışmasını Vodafone Park’ta yapan Liverpool’un antrenmanında keyifli anlar yaşadı. UEFA Vakfı’nın yaptığı "Ampute çocuklar eşitlik için Süper Kupa’da" çalışması kapsamında genç çocuklarımız, Liverpoollu futbolcular ile birlikte antrenman yaptı. Mohamed Salah oyuncularımızla özel olarak ilgilenirken, diğer futbolcular da çocuklarımızla birlikte top sektirme antrenmanı yaptı.
 

Van Dijk sordu, Emirhan yanıtladı 

UEFA Süper Kupa karşılaşması öncesi Liverpollu yıldız Virgil van Dijk’in, genç oyuncumuz Emirhan Kargacı ile yaptığı röportajı yayınladı. Vodafone Park’ta bir araya gelen ikilinin arasındaki röportajda Emirhan, Van Dijk’in sorularını yanıtladı. 

Emirhan, 11 yaşındayken trafik kazası geçirdiğini, hayattan keyif almaya devam ettiğini, hayalinin milli takımda 7 numaralı formayı giyerek kupalar kazanmak olduğunu söyledi. 

Kendisiyle benzer durumda olan çocuklara çağrıda bulunan genç futbolcumuz, ”Kendilerinden asla utanmasınlar. Evden çıkmazlarsa karanlığı yaşarlar ancak sosyal aktivite yaparlarsa yıldızları parlayacaktır.” ifadelerini kullandı. 

İkili, röportajın ardından hatıra fotoğrafı çektirerek vedalaştı. Röportajı izlemek için tıklayınız. 






Duyurular

Ampute Futbol A Milli Takımı 2024 Ampute Futbol Avrupa Şampiyonasına Hazırlanıyor

Ampute Futbol A Milli Takım Teknik Direktörü İsmail Temiz, 1-8 Haziran tarihleri arasında Fransa’nın Haute Savoie Şehri’nde oynanacak Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası’na dair değerlendirmelerde bulundu. İsmail Temiz, şampiyona için Çorum’daki kampta yoğun bir tempoda ter döktüklerini dile getirdi.

“Çorum’da bize bu güzel çalışma ortamını sağlayan Çorum Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ahlatçı’ya, Milletvekilimiz Sayın Vahit Kayrıcı’ya, Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın’a, Valimiz Zülkif Dağlı’ya,
Çorumspor Başkanı Oğuzhan Yalçın’a ve Sungurlu Belediye Başkanımız Muhsin Dere’ye ayrıca bize Çorum’da misafirperverlik gösteren Çorum halkına şahsım ve takımım adına çok teşekkür ediyorum.

Ülkemizde ampute futbol ligleri bittikten sonra 1 Nisan’da çalışmalarımıza Riva Milli Takım Tesisleri’nde başladık. Bugüne kadar ekibim ve sporcu arkadaşlarım aile ortamında yoğun bir tempoda çok çalıştılar. Antrenman temposundan da çok memnunum. İngiltere ve Özbekistan ile de bu hazırlık sürecinde maç yapma fırsatı bulduk. İlk defa milli olan genç kardeşlerimizi de görme fırsatı bulduk. Zaten iyi de bir jenerasyona sahibiz. Bu hazırlık maçlarını da iyi futbol oynayarak kazanmamız, Avrupa Şampiyonluğu için bize umut verdi. Tek hedefimiz ülkemizin şanlı bayrağını Avrupa şampiyonasında zirveye çıkarmak. Milletimize bu gururu yaşatmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz . Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Sayın Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, Bakan yardımcımız Hamza Yerlikaya ve TFF’nin destekleriyle, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanımız Alparslan Erkoç ile beraber Ampute Futbolu geliştirmek ve Dünya’da zirvede tutmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Büyük Bir Onur: Ampute Futbol Milli Takımımız, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde Yer Aldı

Büyük Bir Onur: Ampute Futbol Milli Takımımız, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde Yer Aldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin gelecek yüzyılına ışık tutacak Maarif Modeli çalışması kapsamında Ampute Futbol Milli Takımımızı da içeren bir adım attı. Yakın tarihimizin unutulmaz ve ilham verici unsurlarından biri olan Ampute Futbol Milli Takımı, yeni müfredatta öğrencilere ders olarak sunulacak. Bu gurur verici adım, ülkemizin tüm gençlerine ve toplumumuza örnek teşkil edecektir.

Özellikle bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanımıza ve gelecek kuşaklara Ampute Futbol Milli Takımı’nın başarıları ve emeklerinin anlatılması konusunda öncülük eden Sayın Milli Eğitim Bakanımıza derin teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu destek ve öncülük, Türkiye’nin engelsiz bir geleceğe doğru attığı önemli ve örnek teşkil eden bir adım olarak takdirle karşılanacaktır.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Ulaşım sponsorumuz Mercedes-Benz Türk ziyareti

Ulaşım sponsorumuz Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün’e federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç Milli takım formamızı hediye etti. Süer bey ise federasyon başkanımıza plaket takdim ederek, milli takımımıza Avrupa şampiyonasında başarılar diledi.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P