BİZİ TAKİP ET!

Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Milli halterci İzzettin Kanat: “Hedefler bitmiyor, ilk düşüncem Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanmak”

En son Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan İzzettin Kanat, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor…

     Milli halterci İzzettin Kanat: "Hedefler bitmiyor, ilk düşüncem Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanmak"  Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası’nda 65 kiloda gümüş madalyanın sahibi olan İzzettin Kanat, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüyor.

     İzzettin Kanat, yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası’nın ardından dinlenme dönemini geçirdiğini, Ramazan Bayramı’nın ardından yoğun tempoyla Dünya Şampiyonası için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. 2012 Paralimpik Oyunları’nda 4. olduğunu hatırlatan Kanat, şöyle konuştu: "Londra’da soğuk algınlığı nedeniyle kilo kaybı yaşamıştım ve istediğim dereceyi yapamadım. 5 kilo ile üçüncülüğü kaçırmıştım. Ancak bu bana büyük bir ders oldu. İnşallah 2016’da Rio’da kaçırdığım madalyayı kazanırım. Onun öncesinde Dünya Şampiyonası var. Hedefler bitmiyor, ilk düşüncem Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanmak. Hazırlıklarımı milli takımdan arkadaşım Ebru Başar ile sürdürüyorum. Buradaki arkadaşlarımın desteği bana artı bir güç veriyor." Kanat, engelli olduğunu hiç aklına getirmediğini ve istediği şeyleri yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 20 yıldır spor yapıyorum. İlk dönemde sadece keyif için spora başladım, yarışma ve madalya kazanma düşüncem yoktu. Daha sonra antrenörlerimin katkılarıyla yarışmalarda mücadele etmeye başladım. Elbette elde ettiğim başarılarla bu süreklilik kazandı. Adeta bir meslek edindim ve halteri bırakamıyorum."

     Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun geç kurulmasına rağmen önemli bir noktaya geldiğini bildiren Kanat, "İran’ın bile 80’li yıllarda federasyonu vardı. İlk başlarda biz halter müsabakalarına 2-3 sporcu ile giderken diğer ülkelerin 10-15 haltercisi vardı. Ancak biz de kısa sürede diğer ülkelere yetiştik. Başarılarımızı sürdürüyoruz. Zaten desteğimiz de her geçen gün artıyor. İstanbul’un 2020 adaylığı nedeniyle bu destekler devam edecek" dedi.

Duyurular

Ampute Futbol Milli Takımı, Titanic Deluxe Belek Otel’e Teşekkür Ediyor

Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında gerçekleştirdiği kamp sürecinde Titanic Deluxe Belek Otel’e teşekkürlerini iletiyor.

Federasyon başkanımız ve Milli Takım antrenörümüz İsmail Temiz’in nezaretinde gerçekleşen kamp sürecinde, Titanic Deluxe Belek Otel’in misafirperverliği ve özenli hizmetleri, takımımızın verimli bir şekilde hazırlanmasına katkı sağladı.

Otel yönetim kurulu başkanı, müdürü ve tüm çalışanlarına takımımız adına teşekkür ederiz. Sıcak karşılamalarınız, konforlu konaklama imkanları ve kusursuz hizmet anlayışınız, takımımızın kamp sürecini daha da anlamlı hale getirdi.

Milli takım Antrenörümüz İsmail Temiz, otel müdürüne takım forması hediye ederek gösterdiğimiz memnuniyeti dile getirmek istiyoruz. Bu nazik jest, takımımızın kamp sürecindeki mutluluğunu ve memnuniyetini ifade etmek adına önemli bir adım oldu.

Titanic Deluxe Belek Otel, sağladığı harika ortamıyla, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürebilmesi için gerekli olanakları sağladı.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Türkiye: 6 – Özbekistan: 1

İkinci Hazırlık karşılaşmasında Asya kıtasının güçlü ekiplerinden Özbekistan ile karşı karşıya gelen Ampute Futbol Milli takımımız, Rahmi, Ömer ve Fatih Şentürk’ün attığı ikişer golle sahadan 6-1 üstün ayrıldı. Böylelikle İngiltere’den sonra ikinci hazırlık maçımız olan Özbekistan Milli takımını da yenmeyi başardık.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Vefat&Başsağlığı

Manisa bölgesi klasman hakemimiz Yusuf Bulut’u antrenmanda geçirdiği kalp krizi nedeniyle maalesef kaybettik camiamızın başı sağolsun.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P