BİZİ TAKİP ET!

TOKYO 2020 PARALİMPİK OYUNLAR 3. GÜN SONUÇLAR

Tokyo Büyükşehir Spor Merkezinde gerçekleşen Masa Tenisi müsabaka sonuçları;

Ay yıldızlı sporcumuz Merve Cansu Demir, masa tenisi C10 grup müsabakasındaki 2. maçında Nozomi Takeuchi’yi 3-0 yenerek grubunu 2. sırada tamamladı ve çeyrek finale yükseldi.

Ay yıldızlı sporcumuz Ali Öztürk, masa tenisi C5 tekler çeyrek final müsabakasında Sırbistan’dan Mitar Palikuca’yı 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Sporcumuzun yarın final mücadelesi 28 ağustos’ta yapılacak.

Masa Tenisi Ay yıldızlı sporcumuz Kübra Korkut, grubunda birinci olduğu için direkt yarı finale yükseldi. 28 ağustos saat 08.20’de final maçına çıkmak ve Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda ülkemize altın madalya getirmek için mücadele edecek.

Ay yıldızlı masa tenisi sporcumuz Abdullah Öztürk, çeyrek finalde İspanyol rakibi Francisco Lopez Sayago’yu 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Sporcumuzun yarın final mücadelesi 28 Ağustosta yapılacak.

Ay yıldızlı masa tenisi sporcumuz Nesim Turan, çeyrek finalde Slovak rakibi Boris Travnicek’i 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi.

Tokyo Su Sporları Merkezinde gerçekleştirilen Yüzme müsabaka sonuçları ;

Kadınlar S5 50m kelebek elemelerinde mücadele eden Ay yıldızlı sporcularımızdan Sevilay Öztürk, 45.88’lik derecesiyle serisinde 2. oldu ve saat 12.31’de yüzülecek finale yükselmesinin ardından,17 yaşında ülkemizi temsil eden Milli yüzücümüz Sevilay Öztürk, S5 50m kelebek finalinde elde ettiği 45.81‘lik derecesiyle Paralimpik Oyunları 5’ncisi olmayı başardı. Bir diğer Ay yıldızlı sporcumuz Sümeyye Boyacı ise 49.12’lik derecesiyle final bileti alamadı.

Erkekler S5 50m kelebek elemelerinde mücadele eden Ay yıldızlı sporcularımızdan Koral Berkin Kutlu 38.99, Bir diğer Ay yıldızlı sporcumuz Beytullah Eroğlu ise 39.93’lük derecesiyle serilerinde 4 ve 5. sırayı alırken finalde yüzme hakkı elde edemedi.

Tokyo International Forum’ da gerçekleştirilen Halter Müsabaka sonucu ;

Ay yıldızlı para halter sporcumuz, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda kadınlar 55 kg’da temsil eden Besra Duman, 124 kg’luk kaldırışıyla bronz madalya kazandı. 

Musashino Forest Sport Plaza’da gerçekleştirilen T.S Basketbol müsabakası sonuçları ;

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, Kanada karşısında son çeyreğe girilirken 9 sayı geride olmasına rağmen rakibini uzatma devresi sonunda 77-73 mağlup ederek ikide iki yaptı!
Ay yıldızlı sporcularımızı grubundaki üçüncü maçında İspanya ile 28 Ağustos saat 03.00’de karşı karşıya gelecek.

Yumenoshima Ranking Field’da gerçekleştirilen Okçuluk müsabakası sonuçları ;

Ay yıldızlı para okçumuz Nihat Türkmenoğlu, W1 makaralı yay kategorisinde yapılan sıralama atışlarında topladığı 661 puanla Paralimpik Oyunlar rekoru kırarak ilk sırada yer aldı. Sporcumuzun müsabakaları Pazartesi başlayacak.

Tokyo2020 Paralimpik Oyunları’nda para okçuluk sıralama atışları Ay yıldızlı Sporcularımızın elde ettikleri sonuçlara göre eşleşmeleri şu şekilde belli oldu.

Erkekler W1 Makaralı Yay

Nihat Türkmenoğlu 1.
Bahattin Hekimoğlu 5.

Erkekler Makaralı Yay Açık Sınıf
Bülent Korkmaz 13.
Murat Turan 24.

Erkekler Klasik Yay Açık Sınıf
Sadık Savaş 9.
Vedat Aksoy 25.

Kadınlar W1 Makaralı Yay
Fatma Danabaş 12.

Kadınlar Makaralı Yay Açık Sınıf
Öznur Cüre 3.
Sevgi Yorulmaz 10.

Kadınlar Klasik Yay Açık Sınıf
Yağmur Şengül 15.
Zehra Özbey Torun 18.

Tüm sporcularımızı mücadeleleri için kutluyoruz!

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Duyurular

Ampute Futbol Milli Takımı, Titanic Deluxe Belek Otel’e Teşekkür Ediyor

Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında gerçekleştirdiği kamp sürecinde Titanic Deluxe Belek Otel’e teşekkürlerini iletiyor.

Federasyon başkanımız ve Milli Takım antrenörümüz İsmail Temiz’in nezaretinde gerçekleşen kamp sürecinde, Titanic Deluxe Belek Otel’in misafirperverliği ve özenli hizmetleri, takımımızın verimli bir şekilde hazırlanmasına katkı sağladı.

Otel yönetim kurulu başkanı, müdürü ve tüm çalışanlarına takımımız adına teşekkür ederiz. Sıcak karşılamalarınız, konforlu konaklama imkanları ve kusursuz hizmet anlayışınız, takımımızın kamp sürecini daha da anlamlı hale getirdi.

Milli takım Antrenörümüz İsmail Temiz, otel müdürüne takım forması hediye ederek gösterdiğimiz memnuniyeti dile getirmek istiyoruz. Bu nazik jest, takımımızın kamp sürecindeki mutluluğunu ve memnuniyetini ifade etmek adına önemli bir adım oldu.

Titanic Deluxe Belek Otel, sağladığı harika ortamıyla, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürebilmesi için gerekli olanakları sağladı.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Türkiye: 6 – Özbekistan: 1

İkinci Hazırlık karşılaşmasında Asya kıtasının güçlü ekiplerinden Özbekistan ile karşı karşıya gelen Ampute Futbol Milli takımımız, Rahmi, Ömer ve Fatih Şentürk’ün attığı ikişer golle sahadan 6-1 üstün ayrıldı. Böylelikle İngiltere’den sonra ikinci hazırlık maçımız olan Özbekistan Milli takımını da yenmeyi başardık.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Vefat&Başsağlığı

Manisa bölgesi klasman hakemimiz Yusuf Bulut’u antrenmanda geçirdiği kalp krizi nedeniyle maalesef kaybettik camiamızın başı sağolsun.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P